Sizce Türkiye'de iPhone hava işi mi? İhtiyaç meselesi mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiye'de ''Aaaaa İ phoneee'' diyenler oldukça hava için alınır tabiki de. Aklıma bir de bir şey geldi. Çalıştığım yerde adam Nokıa şöyle kaliteli böyle kaliteli. Telefon dediğin Nokıa olucak. Başka marka almam diyen adam gitti GM Discovery aldı. Bir tanesi de malzeme kalitesine takmış İ Phone kaliteli diye. Haksız da değil ama diğer markaları çöp sanıyor. Bugün LG G3' Sony xperia'ya çöp demek saçmalak olur. Birde İ Phone'nun başka cihazlara veri aktarımı yapmamasına çok sinir oluyorum. Ben telefona 2500 TL vericem başka cihaza bir resim bile atamıyıcam saçmalık. İ Phone olanlarda kendini başka cihazlarda virüs vardır belki nereden biliyim diye teselli ediyor. Yahu kardeşim senelerdir dosya aktarıyorum bir kere bile virüs bulaştığını görmedim. İ Phone'nun yazılımı iyi olabilir ama o parmak kadar ekranına ve aşırı fiyatı saçmalık.
 
Dark Knight burada yetişkinler bunun için alıyor genelde :D bu arada belediye çöpçüsünün maaşı 2000tl
 
Dürüst bir anket yapılsa "%95'i hava için alıyor" sonucu çıkar. Yorumların hemen hepsine katılıyorum. Çok azdır donmasın, rahat kullanayım diye alan. Özelikle ergen kesimin hemen hepsi ailesine bilmem kimin elinde iPhone var bende istiyorum diye aldırıyor. Ben İphone sevmiyorum bunun iki nedeni var. 1. neden ekranın küçük olması. 2. neden bir şekilde insanların bu telefonla hava atması. Bu insanlar dediğiniz gibi telefonun özelliklerini kullanmaktan acizken, birde iPhone'ları en iyi telefon sanıyorlar. Bu en iyisi daha iyisi yok derler ya deliriyorum. İşletim sistemi ney diye sorduğumda aval aval suratıma bakanı biliyorum. Şahsen asla gidip 2000 TL vermem ben. (Telefonu asla kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın.)

Bir gün arkadaşın biri geldi, kanka sen anlarsın ben bunda zil sesini istediğim müziği yapamıyorum bir de Bluetooth çalışmıyor... Bir daha telefon almadan araştır o zaman dedim...
 
Evimize gelen tamirat işçisinde İphone 5 var. 2700TL maaş alan babamda Galaxy Ace var. Şaşırdım kaldım.
 
Evinize gelen tamirciyi küçümseme. Akrabamdan biliyorum para onlarda valla. :D
 
ne kadar alakalı bilmiyorum ama iphone u olup uygulamalara 1 tl bile vermeyen bir sürü arkadaşım mevcut, bir Türk atasözü derki "ayağını yorganına göre uzat"
 
Türkiye'de iPhone'u alan kesimin büyük kısmı maalesef telefondan anlamıyor. Bunu iPhone kötü telefon olduğu için söylemiyorum. iPhone iyi telefondur kesinlikle, hatta yazılım olarak en iyisidir bunu anlayan herkes kabul eder. Bu telefonu alıp da telefondan anlamayanlar bence üçe ayrılıyor:
1- Cebinde parası olup en iyi telefonu aldım diye övünmek isteyen orta yaşlı kesim
2- Ailesine zorla taksitle aldıran veya ailesi zengin olup da iPhone alan ama WhatsApp'a girmekten başka birşey yapmayan genç kesim
3- Sırf hava atmak uğruna maddi açıdan zor durumda kalmaya katlanan mesleği elinde genç veya orta yaşlılar
Bu tiplere orta seviye, alt seviye telefonlar fazlasıyla yetecekken özelliklerini bilmediği ve teknolojiyle uzaktan yakından alakası olmadıkları için bu özellikleri öğrenemeyeceği iPhone'u almaları gerçekten yazık. Bunlar heryerde iPhone överler sanki elindeki telefonu çok iyi biliyormuş gibi. Teknoloji sitelerinde veya satış sitelerinde "iPhone başka yaa..." gibi yorum görürseniz bunlar %90 bu tiplere aittir. :)

Ama telefondan anlayıp da iPhone alan kesim de fazla. Bunlar genelde iPhone almak için ailelerini yada kendilerini zor durumda bırakmazlar çünkü iPhone iyi telefonsa ondan daha ucuz olan LG G2, HTC One da iyi telefondur bunu bilirler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı