Ekrandaki garip piksel sorunu

233673

Hectopat
Katılım
27 Ekim 2018
Mesajlar
175
Çözümler
2
Paylaştığım Video'da göreceğiniz gibi ok işaretini sağ alt köşeye götürdüğüm zaman sol üst köşede 1 2 piksel ok işaretinin beyazını gösteriyor sorunun monitörle alakalı olmadığından eminim çünkü monitörden kaynaklı bir sorun olsa video kaydında gözükmezdi sizce sorun ne olabilir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Pixel'in rengi siyah ise Dead Pixel'dir, mavi, yeşil veya kırmızı ise Stuck pixel'dir. Stuck pixel (sıkışık piksel); renklerinin birinin kaybolması durumunda pikselin parlak bir renk vermesi olayıdır. %100 garantisi olmayan birkaç çözüm yolu vardır, biri ölü veya takılı (stuck) pixele basınç uygulamak; hafif üzerine bastırmak veya bazı haraketli parlamalı renkler ekranın her pixeline sürekli farklı renk uygulamak ile düzeliyorsa bu LCD monitördeki hata net olarak anlaşılabilir. Burada belirteyim ölü pixel kendi kendine çoğalmaz, stuck pixel çoğalabilir. Bu hatalı pikel sayısı vs.. garanti belgesindeki koşullar gibi durumlara göre garanti kapsamına girer.
 
Pixel'in rengi siyah ise dead Pixel'dir, mavi, yeşil veya kırmızı ise stuck Pixel'dir. Stuck pixel (sıkışık piksel); renklerinin birinin kaybolması durumunda pikselin parlak bir renk vermesi olayıdır. %100 garantisi olmayan birkaç çözüm yolu vardır, biri ölü veya takılı (stuck) pixele basınç uygulamak; hafif üzerine bastırmak veya bazı hareketli parlamalı renkler ekranın her pixeline sürekli farklı renk uygulamak ile düzeliyorsa bu LCD monitördeki hata net olarak anlaşılabilir. Burada belirteyim ölü pixel kendi kendine çoğalmaz, stuck pixel çoğalabilir. Bu hatalı pikel sayısı vs. Garanti belgesindeki koşullar gibi durumlara göre garanti kapsamına girer.

Sanırım ne açıklamayı okudunuz ne de video yu izlediniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı