Korsan oynamak haram mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu düşünce gayet yanlış, marketten birinin çikolata çaldığını düşünün, yer miydiniz?
Market olayı farklı. Bilerek çalmak farklı bir şey. Bir de imkanların sunduğu durum var. Bu dünyada herkesin maddi durumu bir değil. Adamın oyuna yüzlerce lira verecek durumu olmayabiliyor.
 
Kâfirin hakkı için de, onunla helalleşmek gerekir. Gönlü alınmazsa ahirette affı çok güçtür. Kâfirin hakkından kurtulmak, Müslümanın hakkından kurtulmaktan daha zordur. Gayrimüslimlerin mallarına, canlarına saldırmak caiz olmadığı gibi kadınlarına, kızlarına saldırmak da caiz değil, haramdır. (Redd-ül Muhtar)
Bu dünyada herkesin maddi durumu bir değil. Adamın oyuna yüzlerce lira verecek durumu olmayabiliyor.
Oyun oynamak zorunda değilsin. Sonuçta temel ihtiyaç değil. Zorla oyna diyen de yok.
 
  • Beğen
İfadeler: 900
Bu dünyada herkesin maddi durumu bir değil. Adamın oyuna yüzlerce lira verecek durumu olmayabiliyor.
Bu dünyada herkesin günaha ve sevaba da inanması gerekmiyor, kimine göre yanlış, kimine göre doğru neye inandığınıza göre değişir, ancak etik açıdan yine de yanlış, oyunların 100 liraları aşması da yapımcının suçu değil, nerede yaşadığınıza bakın.
 
Satın almasanız da olur, yeter ki oyunumu oynayın gibi bir şey demişti.
Daha çok ileride almadığın için üzül diye hatırlıyor olsam da böyleymiş.

Asıl Tweet'i göremiyorum ama "Almaya yetecek param yok, korsan oynayabiliyor muyuz?" diye soran birine "Korsan kullan. İleride alabilecek durumdayken hala oyunu seviyorsan al. Kendini kötü hissetmeyi de unutma." demiş.

Yani üzgün şekilde korsan oynamamızın bir sakıncası yok.
 
Başka bir modu-serif de korsan için "البعض محظور هنا" der.
 
Adamın durumu yok ama oyunu çok oynamak istiyor. Ne yapsın korsan günah diye o oyunu oynamasın mı ? Yanlış anlamayın ama saçma geliyor bana.
Benim durumum yok Ferrari kullanmak istiyorum. Çalayım mı ? Bana da bu saçma geliyor.
Korsan= Çalmak
 
Burada orijinali savunup korsanı eleştirenler hayatınızda hiç korsan oyun oynamamış yada korsan film izlememiş gibi yorumlar yapmayın gözünüzü seveyim. Şurada biri gelsin bana ''hiç korsan oyun oynamadım'' yada ''izlediğim bütün filmleri satın alarak izledim.'' desin bakalım. Torrentten film indirenler Youtube'den müzik indirenler gitsinler albümlere para verip dinlesinler o zaman. İsteyen istediği gibi oynar. Herkese hayırlı forumlar.

Alıntı bildirimlerini kapattı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı