Hepsinin içindeki en zararlı madde şeker. Şekersiz filan diye satılan ürünlerin içinde tatlandırıcı var. Hem tat olarak şekerden kötüler hem de zararsız değiller.
Şekersiz çay, kahve, süt ya da kendi yaptığınız meyve suyu ve ayran dışında faydalı satılan bir içecek yok. Kahve ve süt tozu alıp, bunları karıştırarak içebilirsin. Kış ve yaz fark etmeden çok iyi gidiyor.
Eklemeyi unutmuşum sade sodaları da tavsiye ederim. Türk kızlayının Erzican olanı acıdır. Afyon olanı daha tatlıdır. Erzincan olanı yeşil paketli, Afyon olanı mavi paketli şişelerde satılıyor.
Kızılay'ın sattığı meyveli sodalarda güzeldir. Mesela bisküvi ve portakal aromalı olanın tadı baya iyi. Ama bunlarda da şeker var. O yüzden fazla tüketilmesini önermiyorum.
Geniş ürün yelpazesi, en uygun fiyatlı ürünleri ve aynı gün teslimat fırsatıyla online market alışverişinizde Migros Sanal Market size iyi gelecek!
www.migros.com.tr
Hazır ayranların en kalitelileri bile doğru düzgün süt içermiyor ve yağı basıp tadını hoş göstermeye çalışıyorlar. Şalgamlar filan hiç güzel değil. Askerliğimi yaptığım zamanda Adanalı arkadaş 5 lt getirirdi. Onun getirdiği şalgam ile hazır şalgamı kıyaslarsam. Hazır şalgam koruyucu madde yüzünden, bozuk yumurtya yiyormuşsun hissi veriyor.
Bu tarz şekerli içecekleri tüketecekseniz, az tüketmeye alışın. Ayrıca bunları tükettikten sonra dişlerinizi fırçalayın. Teneke içecekleri pipet ile için.