Kule tipi soğutucu RAM'lere çarpar mı?

Justpub

Hectopat
Katılım
13 Aralık 2019
Mesajlar
552
Merhaba arkadaşlar yakın zaman da kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum.
Gigabyte B450M S2H.
2x8 G.Skill Ripjaws (kırmızı olan)
Cooler Master MB520.

Merak ettiğim soru alacağım kule tipi soğutucu da dikkat etmem gereken nokta ne kimi RAM slotuyla çalıştığını söylemiş. Kasa ölçülerini buldum fakat anakarta ölçüsünü bulamadım.
Tüm orta boyutlu anakartlarda CPU ve RAM aralığı aynı mı? İstediğim kule tipi soğutucu yu başka bir orta boyutta anakarta uyarsa benim anakartım da olur mu?
Bir de kasanın alt tarafına (PSU üstündeki demire fan takılabilir mu?)
 
Almak istediğiniz soğutucuyu belirtmemişsiniz. RAM'leriniz yüksek profilli sayılabilir. Yani çarpma ihtimali var. Eğer öyle bir durum olursa soğutucu fanını egzoz fanın olduğu tarafa takmanız gerekecektir.
 
@HakanCT.
Daha karar vermedim hocam sadece dikkat etmem gereken noktalara bakıyorum. Egzoz fanına doğru çevrildiğinde sirkülasyonu bozduğunu ve verim düşüklülüğü oldugunu okudum. Bazı modellerde fan yüksekliği ayarlanıyor ama standart bir fanda neye dikkat edilmeli onu bilmiyorum.

@Yener K.
Burdaki fark ne hocam fanın büyüklüğü mü?
 
@Yener K..
Anladım hocam ama bana daha net cevaplar lazım bunlar varsayımsal söyle ki. Dediğiniz gibi altta attıgınıx muhtemelen büyük gelecek ama artic 34 ya da Noctua'nın belli modelleri bunlar uyacak mı?
 
Standart bir fanda neye dikkat edilmeli onu bilmiyorum.
Yükseliğine dikkat etmeniz gerek ama RAM'leriniz yüksek profilli olduğu için yine de soğutucu RAM'lere değecektir diye düşünüyorum. mATX anakartların ortak sıkıntısı da bu. CPU soğutucu seçimi kısıtlanıyor.

CPU soğutucusunun fanını egzoz fanın olduğu tarafa takmak sirkülasyonu biraz etkiler. Çoğu CPU soğutucu çift taraflı olarak fan destekliyor. Yani egzoz fana doğru takmak yanlış bir şey değil.
 
Anakartın mATX ise değme şansı yüksek. İnternette almak istediğin soğutucunun videolarına bak. Elbet mAtx anakart ile kullanan vardır.
 
Anakartın mATX ise değme şansı yüksek. İnternette almak istediğin soğutucunun videolarına bak. Elbet mATX anakart ile kullanan vardır.

mATX anakartların hepsinde aralıkla aynı mı? Bir fan buldum a markasının mATX anakartı da yüksek profil RAM kullanılmasına ragmen değmiyor. Bu benim anakartım da uyacağı anlamına mı geliyor?
 

Geri
Yukarı