MSI GF65 alınır mı?

Silverjazz

Picopat
Katılım
14 Haziran 2020
Mesajlar
11
Merhaba arkadaşlar Amerika'dan laptop getirteceğim ama kararsızım. ASUS TUF A15 RTX 2060 16 GB RAM almayı düşünüyordum ama sogutma sisteminin başarısız olması ve panelin kötü olması ve menteşe gibi birtakım problemler beni MSI GF65 modeline yöneltti. Amacım sadece oyun oynamak BF5 ve CS:GO oynamak Single oyun çok nadir oynarım multiplayer oyunlar seviyorum. Sizce bu model alınır mı 32 GB RAM'li haliyle alacağım 40 dolar daha ucuz ASUS'a göre
Sizce işlemci darboğaz yapar mı? Bunun bir de i7 9750H versiyonu var, çok fark var mıdır oyunlarda?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus TUF kesinlikle alma zaten çok problemli, MSI GF serisi performansı biraz iyi olsa da kasası çok kaliteli değil, menteşeleri biraz zayıf.
Amerika'dan alacaksanız bunlardan birçok daha iyi model var.
Bütçeniz ne?
Hangi mağazadan nasıl alacaksınız, Walmart'tan alma imkanınız var mı mesela?
 
Şu anda alabileceğin en fiyat performans indirimdeki EVOO Gaming laptoplar (Tulpar kasası). 2060'ı normalden daha hızlı ve mekanik klavye var 17 inch modelinde
Başka biraz sesli ama çok iyi performanslı:
MSI modellerinden tek GP65 2020, GS66, GE65 ve GE66 modelleri iyi o modellerin altındakıler fiyatına değmeyecek performans kalite vs. sıkıntıları olabiliyor.
Başka bakabileceğin iyi performanslı Y540 var o da fena değil sağlam bir laptop.
 
Peki hocam Evoo markasının Türkiye'de servisi var mı? Bir sıkıntı çıkarsa nasıl olacak servis işi? Attığınız model çok hoşuma gitti. Aynı laptop 20 dolar daha ucuz yine Walmart'ta ne farkı var anlayamadım. RTX 2060 istediğim için Acer tavsiyesinizi eliyorum.
 
Walmart'a yollayamadığınız sürece EVOO'nun garantisi çok bi işe yaramaz. Servise önem veriyorsanız Türkiye'de populer markalara yönelmek daha mantıklı. Dediğim MSI modelleri, Y540, ve Acer 1660ti olsa da gene iyi olur. Yakında çıkacak 2020 Nitro 5 ve yeni Lenovo Legion modellerini de bekleyebilirsiniz.

Bu arada 1660ti ve 2060 genel performans alanında %10-15 civarı bir fark olsa da fiyat farkına genelde değmiyor bence. İkisi de 80W olarak çalışıyor olsa da tabi 2060 biraz daha önde gider (Helios 300 hariç onun 1660ti'yı 90W, EVOO'nun da 2060'ı 115W).
 
Hocam ben evoo Gaming laptopu çok beğendim.https://www.youtube.com/watch?v=XO3ur3FL968 bu video bitirdi beni, hala inanamıyorum. 2K monitörde ve Ray Tracing ultra iken nasıl böyle bir fps verebilir multiplayer'da aklım almıyor. Diğer videolardaki fps değerleri de çok iyi.
 
Hocam ben evoo Gaming laptopu çok beğendim.https://www.youtube.com/watch?v=XO3ur3FL968 bu video bitirdi beni, hala inanamıyorum. 2K monitörde ve Ray Tracing ultra iken nasıl böyle bir fps verebilir multiplayer'da aklım almıyor. Diğer videolardaki fps değerleri de çok iyi.
Aynen performansı fiyatına göre aşırı iyi, hatta 2060'ın 80W yazdığına bakma adamlar soğutması yettiği için overboosting yani shunt mod diye bir teknikle GPU'nun daha fazla güç çekmesini sağlıyor.

Böyle arada beliren çok iyi cihazlar için bence bu devirde laptopların macun değiştirme, fan temizleme vb. servisini kendin yapıp iyice bakmak daha mantıklı geliyor (iade ettirecek bir durum olmadığı sürece).
 
MSI'ın GL63 serisinin fiyat performans oranı yüksektir. GF'nin bir üst modeli , soğutma ve malzeme kalitesi olarak daha iyidir.
Doğru ama uzun ömürlü laptop lazım olacaksa üst model GE65/75/66 ya da ince GS66 serisi gitmek en mantıklı bence (size yeterliyse Türkiye'de olmayan GP serisi çok da kötü değil tek sakıncam menteşe sorunu). Model olarak GE > GP > GL > GF > GV yönünde gidildikçe MSI bu bütçelere ulaşmak için ekstra özellikler, malzeme, soğutma mı olsun bi yerlerden kısıyorlar.
 

Geri
Yukarı