9. sınıfta kalmak

courier 6

Hectopat
Katılım
17 Mayıs 2020
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
9. sınıf öğrencisiyim ilk dönem ortalamam 60 idi. Fakat edebiyattan 46 ortalama ile kalmıştım. Tabi 2. dönem virüs dolayısıyla sınavlara giremedim. 1 hafta sonra edebiyattan kaldığım için sınava gireceğim. Sınavdan en az kaç almam lazım veya sınıfta kalma olasılığım ne? Yardımcı olabilecek var mıdır acaba?
 
Son düzenleme:
Sistemle ne alakası var? Sen bütün sene bilgisayarın başından kalkma, sonra sistem kötü. Sizin için söylemiyorum.
Bir de evet geçmek yazmışlar. Eğer sınıf geçmek için efor sarfediyorsanız zaten büyük ihtimalle okusanız da sadece liseyi bitirirsiniz. Insanlar hicbir zaman kendinde suç bulmuyor. Çok garip.
 
Ben 8.sınıfım yarın lgs ye girecem 9.sınıf çokmu zor
Başta karmaşık gelebilir. Çünkü ortaokul ile alakası yok. Sen şimdi LGS'ye çalışıyorsun ya 9. sınıfta bir o kadar normal sınavlara çalışmak zorundasın. Eğer hayallerin ve hedeflerin varsa...
Sistemle ne alakası var? Sen bütün sene bilgisayarın başından kalkma, sonra sistem kötü. Sizin için söylemiyorum.
O kadar haklısınız ki tam ben yazacaktım bu mesajı gördüm:D Sistemin eksikliği yok değil geçmişte yapılan bazı anlaşmalar yüzünden ama bir çaba göstermeyip herkesin amacı sadece sınıfı geçmek dersen yanılırsın. Ayrıca arkadaşlar herkesi kwndileei gibi görünü sanırım:D
 
Yerinizde olsam, sizi temin ederim tekrar okurdum (Konuları son seneye veya 11.Sınıfa yaymaya çalışınca gitmez. Çöplük gibi kalır).

Sağlam bir iradeye ve psikolojiye sahipseniz, tekrar okuyun. Her dönemin konusunu o dönem içinde temizlediğinizde (Konu+Test+Deneme ile bitirdiğinizde) geriye sadece soru çözmek kalır. Asla unutmazsınız.

Beyin şöyle çalışır, bir konuyu birazcık anladığınızı düşünelim. Bir iki gün o konuya bakmayın hemen unutursunuz, çünkü: beyin o bilgiyi bir kez baktığınızdan dolayı gereksiz görüp kısa süreli hafızada (adından da anlaşılacağı gibi) bir süre tutacaktır. Ama konuyu bir iki kere tekrar edip üstüne test vb. hatırlatacak ÖZET şeklinde metinler okursanız, beyin der ki: "Lan ben bu bilgiyi daha önce almıştım. Bu tekrar ediyorsa demek ki çok önemli bunu uzun süreli hafızaya almalıyım." Ve bilgileri protein olarak depolar. Tabi bunları yakamazsınız XD

Amacınız öğrenmek olsun, ana bilim dallarının ispatlı çözüm yollarından soru çözmeye çalışın (Daha çok zevk alacaksınız ve kendinizi yeni kısa yollar üreteceksiniz). İleride pişmanlık yaşamak istemiyorsanız, lütfen dediklerimi dikkate alınız.
 
Eylül'de olacakmış.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    80,4 KB · Görüntüleme: 44
Her okul aynı değil, derslerle gram alakası olmayan okullar da var. Bütün suç öğrencide değil yani.
O okullardan 2'sine bende gittim, 20 dakika ders anlatıyordu geri kalan zaman da film izletiyordu. Ben evde kendim youtobe'dan çalışıyordum notlarım'da iyiydi benim gibi bir kaç kişi daha vardı. Gönül varsa dermanda var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı