Sosisi pişirmeden yemek sıkıntı çıkarır mı?

Salam yeniyor ama sosis. Yani ne bileyim. Mesela sucuk yenmez onu biliyoruz. Şöyle söyleyeyim eğer çiğ yiyorsan da üstüne kola içme. Şu videodan sonra etle kola içmedim tabi şimdi hiç içmiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada videodaki domuz eti ama yine de et. Midem alt üst olmuştu saniyede oluşuyor kurtlar.
 
Şarküteri ürünlerinin birçoğu çiğ tüketildiğinde, vücutta bakteri üremesine sebep olur. Özellikle sosisin yarı çiğ tüketilmesi ve salamın çiğ olarak yenmesi, "Listeria" bakterisinin bağırsaklara girmesine ve üremesine sebep olur. Dolayısıyla bu besinleri küçük parçalar halinde çok kızartarak tüketmek gerekir.

Ayrıca aldığın sosis ucuzsa iki kez düşün. Zincir market sosisleri zaten bana hiç bir zaman hoş gelmemiştir.

Farklı şekilde üretilen, dışarıdan da sucuk gibi gözüken sosisler var onların bir sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Tabii ki bazı arkadaşlar "Ben yıllardır yiyorum bana bir şey olmadı." diyebilir. Haklılardır da fakat her bünye aynı değil sonuçta. Biri yer bir şey olmaz, biri bir ısırık alır hastanelik olur.

Listeria: Listeria monocytogenes, listeriosis enfeksiyonuna neden olan bir patojenik bakteri türü. Oksijenin varlığında veya yokluğunda hayatta kalabilen bir fakültatif anaerobik bakteridir. Konakçı hücrelerin içinde büyüyebilen ve üreyebilen bakteri, en virülan gıda kaynaklı patojenlerden biridir.
 
Son düzenleme:
Şöyle dersem noktayı koymuş olurum herhalde. Amerikan (ya da Rus) salatası dediğimiz arkadaşa çiğ sosis konur. En azından hayatım boyunca öyle gördüm.
Salam, sucuk ve sosisi defalarca çiğ yedim. Hiçbir şey olmadı.
Yine de bakteri kısmında arkadaşlar haksız değiller. Düşününce olması gayet mantıklı. En kötü Salmonella bulaşır gözüyle bakıyorum bu duruma. Onda da çoğu zaman kendiliğinden geçer. Geçmezse 3-5 gün hastanede kalmanız icap edebilir.
 

Geri
Yukarı