Haksız yere verilen ceza

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle katılıyorum, keyfi cezalar veriliyor ve kestirip atıyorlar konuyu, cevap dahi veremiyorsun ağzına tıkıyorlar her şeyi.

Ayrıca kendilerini eleştirmek için bir konu açmaya çalıştığımda ise konuyu gören cennetlik, konuyu onaylamıyorlar yani en ufak bir zırt düşünceye ve bir fikre katlanamıyorlar.
 
Yönetici inisiyatif kullanmış olabilir ceza konusunda.
Cezalar sadece siz yaptınız diye verilmiyor hatanızı görüp tekrardan yapmayın diye veriliyor.

Mesela şu anda da birçok hatanız mevcut.

Mail yerine "Bize ulaşın" kısmı sizin için daha iyi olacaktır.
Konu cezaların neden verilmesi ya da ceza kavramı neden var değil. Kurallar var ve ihlali sonucu belirtilmiş cezalar var. Bu ''Kurallar'' kısmını yeni üye olan herkes okuyor ve bilgi ediniyor bu forumun kuralları hakkında. O zaman uyarının ihlali hususunda verilen ceza tablosunun bir esprisi olmuyor.
 
O tablo standart uyarılar için geçerli. Olağan dışı bir şey yaptıysanız tablo dışı ceza verilmesi normal.

Adam öldürdük, kestik, biçtik. :D.

yaklaşık 500 mesajı olan birisi hata yapmaya devam ediyorsa 1 hafta ceza alabilir. Diğer 500 mesajınızı da hatalı yazmanızı istemiyoruz.

Böyle bir sebeple ceza verilip konu kapatılamaz ya, kimse bana bununla ilgili mantıklı bir açıklama yapamaz.
 
Bu mesajlarınızda yazım hataları var:

Bu cevabı verip konuyu kilitliyor sayın yönetici cevap hakkı bile vermiyor ama eminim bu topraklardaki demokrasi sizlikten meydanlarda naralar atıyordur.

Böyle bir cevap şekli yok, o zaman sizde oraya...

Umarım bir gün sizde öğrenirsiniz.

Neden şimdi hemen dini inanç mağduriyetine bağladınız ki konuyu? 300.000 tane üye var, bize ne kim neye inanıyor? Profillerde bir din hanesi de yok. Bu bağlamda cebinizde taşıdığınız kimlik bile sizi fişlerken burada böyle bir şey söz konusu değil.

Ayrıca isterse 10.000 mesajı olsun, tartışmada hakaret eden kişi uyarı alıyor. Zaten kendileri de yorum yapar bu konuda.

Son olarak yönetim kadrosundaki arkadaşların farklı dini inançlara sahip olduğunu da belirteyim ki bunu açıklamak zorunda kalmam da ayrıca saçma...
 
Son düzenleme:
O tablo standart uyarılar için geçerli. Olağan dışı bir şey yaptıysanız tablo dışı ceza verilmesi normal.
Lütfen konuyu en başından okuyup ilişikte eklemiş olduğum konuya da göz atınız.
Olağan dışı bir şey yaptıysanız tablo dışı ceza verilmesi normal.
Boşluk bırakıp virgül koymayı unutmuş olmak ne kadar olağan dışı bir durum olabilir. Emin olun bana verilen uyarı en standart uyarı.

Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.
Bu mesajlarınızda yazım hataları var:







Neden şimdi hemen dini inanç mağduriyetine bağladınız ki konuyu? 300.000 tane üye var, bize ne kim neye inanıyor? Profillerde bir din hanesi de yok. Bu bağlamda cebinizde taşıdığınız kimlik bile sizi fişlerken burada böyle bir şey söz konusu değil.

Ayrıca isterse 10.000 mesajı olsun, tartışmada hakaret eden kişi uyarı alıyor. Zaten kendileri de yorum yapar bu konuda.

Son olarak yönetim kadrosundaki arkadaşalrın farklı dini inançlara sahip olduğunu da belirteyim ki bunu açıklamak zorunda kalmam da ayrıca saçma...
Recep bey boş verin ben zırvalamış olayım sadece sizden tek bir cevap istedim. Kurallar ve cezalar belli ben de karşılığında bir ceza aldım ve bilgi istedim neden? Buna cevap verilsin. Din konusu falan yok sildim mesajı da çok net bir cevap bekliyorum.
 
Sosyal'de maalesef sosyallik çok düşük seviyede. Bunun sebebi yetkililerin insanlara genel olarak alaycı, sert bir tavır sergilemesi ve bu saçmalıkları örnek alan diğer üyeler. Bu platformda bilmediğiniz bir konu hakkında soru soramazsınız çünkü ya seninle dalga geçerler ya da hakaret. Yine burada bir konu hakkında tartışamazsınız çünkü tartıştığınız insan bu tipleri örnek aldığı için size hakaretler yağdırıyor. Buna ceza yok bu arada söyleyeyim.
Cezalar haksız yere verilebiliyor bu konuda kesinlikle katılıyorum. Hatta kendilerinin de bizler hata yapabiliriz diye bir mesaj attığını gördüm. 500 mesaj atan insan diğer mesajlarında hatasız olmaz, olamaz.
Burası böyle maalesef. Ben neden duruyorum dersen buradaki yetkililerin ve üyelerin hepsi böyle değil. Öyle insanlardan bilgi ediniyorum, elimden geldiğince bilgi aktarıyorum veya çok nadir de olsa insanca tartışıyorum.
 
Sosyal'de maalesef sosyallik çok düşük seviyede. Bunun sebebi yetkililerin insanlara genel olarak alaycı, sert bir tavır sergilemesi ve bu saçmalıkları örnek alan diğer üyeler.

Yönetime girmek isteyen kullanıcıların, hata yapan kullanıcılara benzer şekilde cevap vermesi. Örnek günümüzde bulunan insanlar.
 
Bu platformda bilmediğiniz bir konu hakkında soru soramazsınız çünkü ya seninle dalga geçerler ya da hakaret.
Öyle yapan biri varsa raporla, ilgili hadsizlere gereken cezaları zaten verirler. İstersen beni etiketle, birlikte gömelim öyle yapanları. :D

Yine burada bir konu hakkında tartışamazsınız çünkü tartıştığınız insan bu tipleri örnek aldığı için size hakaretler yağdırıyor. Buna ceza yok bu arada söyleyeyim.
Konu tartışma olunca tartışma adabından habersiz olan çok büyük bir kesim her yerde mevcut. Hakaret gibi durumlarda raporladığında o kişi art niyetliyse gerçekten de ceza alıyor.

Cezalar haksız yere verilebiliyor bu konuda kesinlikle katılıyorum.
1-2 ufak hata için ceza verilmesi yerine özelden uyarmanın, laftan anlayabilecek durumda birine denk gelinirse daha iyi olacağını düşünüyorum. Yalnız 2 farklı dönemde moderatörlük yapmış biri olarak söyleyeyim, mesajların çoğunda sadece 1-2 basit hatadan kat kat fazlası oluyor. Bu durumda iş yükünden ve düzenleme yapmaktan bunalmış moderatörlerin bu ufak şeylere de ceza verip geçmesine çok kızamıyorum o yüzden. Moderatörlük yapmamış ve benzer durumları yaşamamış olsaydım ben de hak vermezdim ama gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki 1-2 ufak hata için kimseye ceza vermedim. Genellikle özelden doğrusunu anlatan mesaj bıraktım, sözlü olarak uyardım.

Bu denilenlerden tamamen bağımsız olarak fikrimi de beyan edeyim, ne yazık ki ceza şablonuna bazı zamanlarda uyulmuyor. Tamam, çok fazla iyi katkılarda bulunmuş bazı üyeler için biraz hoşgörü gösterilir ama geriye kalan genel için de bunun tersinin yapılması doğru değil. Ceza süreleri 1 saate indirildiği zaman karşı çıkmıştım, şimdi her ceza verilen 1 saat sonra gelip aynı şeyleri yapıyor diye standart dışı yaptırımlar eskiye göre daha fazla yaygınlaştı. Ceza sürelerinin indirilmesinin kötü sonuçlarından biri bu oldu.
 
Bu durumda iş yükünden ve düzenleme yapmaktan bunalmış moderatörlerin bu ufak şeylere de ceza verip geçmesine çok kızamıyorum o yüzden.

Yönetime giren bir kişinin, ne iş yapması bekliyordu acaba? Eğer bu tarz bahsettiğiniz kişi veya kişiler var ise birçok insanın yaptığı gibi istifa etmelidir. Yorulduğunda farklı, bahtiyar iken farklı tutum sergilememelidir. Basit hususlar için vebal almaya gerek yoktur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı