Monster notebook pil süresi çok çabuk azalıyor

i5 10300h

Hectopat
Katılım
21 Mayıs 2020
Mesajlar
1.279
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şimdi Monster, Gaming laptop olduğu için işlemcisi ve bilgisayar normal iş laptoplarına göre daha çok pil tüketiyor ama 1dk içinde %1-%2 azalması normal mi? Hem de her ayar pil tasarrufu ve güç tasarrufundayken. Daha alalı 1 hafta oldu, eski de değil. Ayrıca pili içine gömülü olması zararlı mı ama çok ısınmıyor pil, çünkü işlemciden ve ekran kartından uzakta.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Li-ion bataryalar, kapasitelerini her yıl yüzde 20 ila yüzde 30 arasında kaybederler. Ortalama ömürleri 5 yıldır. Cihazınız kaç yıllık?

Beni düşündüren de o zaten daha yepyeni olduğu için yoksa 1-2 yıllık olsa sorun yok bir de bu laptopun bataryası içine gömülü yani mecbur pil hep takılı eski laptoplarda oyun oynarken ya da prizde %100 olunca pili çıkarın derlerdi yeni laptoplar içinde geçerli mi bu.
 
Şimdi bendeki Abra A5 15.5
Bu da bendekinin Abra A7 v12.1 ile karşılaştırması bir de oradaki 6200TL olan N11 linki HDD olan yani fiyatlara takılmadan hangisi daha iyi dersiniz?
Şimdi benim laptop sağlam geldi bir de teknoloji şans işi diyorlar ya ı yüzden iade etmek istemiyorum ama A7 çok daha mı iyi risk almaya değer mi A7'de soğutma kanalları bakır A5'de siyah malzeme(adını bilmiyorum)
Birde bendeki Li-Po pil.
Pil gücü nedir?

Li-po ve li-lion piller arasındaki fark nedir hangisi uzun yıllar bozulmadan gider.
 
Son düzenleme:
Peki 3 hücreli ve 4 hücreli pil arasında çok fark olur mu?


Kapalı tabii ki.

Yok Netflix'ten düşük ekran parlaklığında film izliyorum.
yani bende abra a5 v16.7 var 7 aylık şarjdan çıkarınca sağ alttan pil moduna al parlaklığı orta ayarda tut ve yinede çok gidiyorsa ek güç ayarlarından pil ömrünü seç böyle yaaparsan şarjın 1 belki 2 saat daha fazla gider ama monster ların pil güçleri fiyattan dolayı düşük oluyor sizlik bir sorun yok
 

Geri
Yukarı