Kuruluş Osman Saçmalığı

Yaman04

Hectopat
Katılım
13 Nisan 2020
Mesajlar
1.410
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Kuruluş Osman hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kendi fikirlerimi dile getirirsem bana göre rezalet bir dizi. Öncelikle ben diziyi izlemiyorum. Arada sırada kanal değiştirirken bakıyorum. Fragmanlarını izleyerek yorum yapmak gerekirse dizide her türlü saçmalık var; Zombilere mi dersiniz, Koskoca Osman'lı beyinin 10 kişiyle haçlı kıyafeti giyip Bizans'ın kalesini basması mı dersiniz, bütün 1 sezon boyunca aynı ormanda 5 kişilik savaşlar mı dersiniz? Ikınma ses tonuyla konuşmalar mı dersiniz? Her türlü saçmalık var. Özellikle Kuruluş Osman'ın Ekşi Sözlükteki yorumlarına bakıp gülmekten krize giriyorum. Demem o ki Kuruluş Osman bir tarihi dizi değil, bir komedi dizisi. Sizin de görüşlerini bekliyorum.
 
Muhteşem yüzyıl daha saçmaydı, seferden sefere koşan kanuni sultan süleyman'ı saray sefası çekiyor gibi gösteriyorlardı.

Ben Kanuni'nin sadece bir sefer kazanıp o da çok kısa sürerek kazandığı ondan sonra sefere çıkıp karşısında adam dahi bulamıyor diye biliyordum.
 
Fragmanından belliydi kötü bir dizi olacağı. Şans verip 1.Bölümü izledim ilk dakikalarda saçmalıklar başladı. Tamamen katılıyorum zaten bu sektörde leş olan bir milletiz herkes işini yapmalı. Bizim neyimize film sinema veya dizi çekmek? Ömrü hayatımda Kurtlar Vadisi'nden başka izlenebilir bir dizi görmedim inanın.

Ikınma ses tonuyla konuşmalar mı dersiniz?
Burası da çok önemli. Misal EDHO'da Karadeniz şivesi yapayım derken Erzurum + Trakya karışımı kelimeler çıkıyordu komedi niyetine izliyorduk. Sen Anlat Karadeniz'de 1 tane düzgün konuşan var o da has Rize'liymiş zaten. Kuruluş Osmanlı'da da benzer bir şey var. Millet böyle büyük çaplı bir işe girişeceğinde önce bir aksanı ağzı öğrenir sonra çeker bizimkiler 1-2 saat konuşup bodozlama giriyorlar sanırım.
 
Reytingleyiş Osman'ı bir kez misafirlikte izlemeye mecbur olmuştum. Başka obalar gösterilmiyor, Osman bey 5 kişi ile geziyor. O zamanda 5 kişi ile adamı tavuk döner yaparlar. Osman bey 1 vs 5 atıyor. Kılıçlar oyuncak ağırlığında. Gerçek kılıç adamı iki metre savurur.

Gerçek osman'ı izlemenizi tavsiye ederim. Link bulamadım ama 1978 yapımı Osman yazarsanız bulursunuz.

Ayrıca karakterler boğazında balgam var gibi konuşuyor. Osman bey 2011 Facebook sözleri söyleyip duruyor.
 

Geri
Yukarı