Tor kullanmak yasal mı?

Genel olarak baktığımızda Tor legaldir.

"Tor is legal, except in countries that want to stifle free speech and universal access to the internet. Despite its association with illegal activity, Tor has legitimate uses for the ordinary, law-abiding person. ... Tor is slow because of its pathways to the exit node. Some websites and governments block Tor connections."

Bu yazı çok iyi anlatıyor durumu. Kısaca çevirmek gerekirse, Tor'un fikir özgürlüğü ve internete erişimini kısıtlamayan ülkelerde legal olduğunu söylüyor.

Türkiye şartları için konuşursak, Tor legal değildir.
.


Bunu sonradan gördüm, ancak anladığım kadarıyla yasal bir durum yok ancak vikipedi örneğinde olduğu gibi erişime engelli.
 
@Maedhros19 Çok mu emin konuşuyoruz sanki?

IP adresibiz yalnızca bağlandığınız ilk gate tarafından görülür, ki artık Tor kullanırken bağlandığınız ilk bilgisayar güvenlik amacıyla özel olarak seçilmiştir.

Ayrıca IP adresini saklamak o kadar zor değil, bir proksi bile yetiyor.
 
Bunu sonradan gördüm, ancak anladığım kadarıyla yasal bir durum yok ancak vikipedi örneğinde olduğu gibi erişime engelli.
Türkiye'de yasal olarak Tor kullanamazsınız. Erişim engeline tabii tutulmuş bir uygulamayı kullanmak zaten "yasal" olmuyor. Kısacası dediğiniz bir şey değiştirmiyor.
 
Türkiye'de yasal değil. VPN ile indirip kullanılıyor. Tor'un gerçek amacı internette anonim bir şekilde dolaşmaktır. Tor'un içinde bir VPN'den daha fazlası var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı