Intel mi AMD mi tartışması

enter

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2019
Mesajlar
1.943
Makaleler
1
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Forumda yine "Intel mi AMD mi" diye konu var. Bazıları diyor: "AMD, Intel'i tokatlar."; bazıları diyor: "Intel, AMD'yi tokatlar.". Evet, ben de Intel fanboyuyum. AMD veya Intel ne fark eder? Yok bunun soğutması kötü, yok bunun soğutması iyi. AMD'yi savunanlar bile AMD fanboyluğu yaptığını herhalde bilmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuları cidden anlamıyorum. Sayfalarca tartışma ve muhtemelen kilitlenmiş bir konunun sonucunda ellerinde hiçbir şey olmuyor. Bütçelerini ve kullanım amaçlarını belirtseler onlara en uygun modeli zaten bulacağız, ne gerek var marka savunuculuğu yapmaya?
 
Her şey bütçe ile alakalı bir durum, genel olarak kimse en üst seviye sistem toplamıyor. Haliyle giriş-orta seviyesinde AMD fiyatına oranla Intel'den daha iyi teknoloji ve çekirdek sunuyor. Haliyle AMD, Intel'den daha çok tercih ve öneri yapılan bir firma oluyor. Ancak bu demek değildir ki Intel kötü, sadece fiyatlandırması berbat sonuçta rakibi onu ezebilecek bir fiyat ve teknoloji ile çıkıyor. Ha adam der ki benim bütçem 10900K almaya yetiyor ve yanında en baba soğutucuyu alacağım, yapıştır derim. Onun haricinde AMD'yi öneririm, çünkü her türlü Intel'den daha hızlı gelişiyor ve fiyatı rakibinden çok daha düşük. Bu arada Intel 10. nesilde gözümden komple düştü, o TDP'nin üstüne soğutmak için en baba soğutucuların gerekmesi falan. (Özellikle 10700K üstü) Bakın ciddiyim, 10900K'yı birçok kişi daha 5.1 üstüne çıkaramadı, halbuki vadedilen 5.3 idi... Yani kendini geliştirmez ise AMD daha da büyür ve geliştikçe piyasada liderliği asla bırakmaz. İki firma da benim karnımı doyurmuyor, ancak gerçekler bunlar. Verdiğim paraya en iyisini almak isterim, sırf Intel diye asla almam.
 
Şimdi burayı AMD/Intel aşıkları doldurur, keşke hiç açmasaydınız bu konuyu, gerçekten gına geldi bu tarz konulardan. @Bora Dere'nin de belirttiği gibi sistem toplama veya işlemci seçimi noktasında; kullanıcının bütçesi ve genel kullanım amacına göre işlemci tercih edilmesi en doğru ve mantıklı hareket, ama neyse ki bu bilinçte hareket edenlerin sayısı da bir hayli az. Umarım konuya bakan moderatör arkadaş, olası bir fanboy kavgasının önlenmesi ihtimaline karşın en kısa sürede konuyu kitler.
 
Son düzenleme:
Biz müşteriyiz. Hangisi daha ucuza daha yüksek teknolojiyi ve imkanı sunabiliyorsa onu seçmeliyiz. Elbette ihtiyaçlarımız doğrultusunda bunu yapmak gerek fakat muadil AMD ve Intel işlemci arasında bütçe dostu olduğu için AMD kullanmak daha fazla tercih sebebi gibi hissettiriyor. Eğer Intel de aynı fiyatı sunabilirse ve kutusundan nispeten daha güzel bir soğutucu verebilirse neden onu seçmeyeyim ki.
 
10.nesil'de Intel biraz toparlandı fiyat olarak da F serisi olanlar güzel örneğin 10400F 1400-1500 lira bandında bulunabiliyor.
 
H
Forumda yine "Intel mi AMD mi" diye konu var. Bazıları diyor: "AMD, Intel'i tokatlar."; bazıları diyor: "Intel, AMD'yi tokatlar.". Evet, ben de Intel fanboyuyum. AMD veya Intel ne fark eder? Yok bunun soğutması kötü, yok bunun soğutması iyi. AMD'yi savunanlar bile AMD fanboyluğu yaptığını herhalde bilmiyor.

Ha İntel, ha AMD ne fark eder?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı