Meslek Seçimi ve Tavsiyeler

Katılım
20 Mart 2020
Mesajlar
1.076
Makaleler
1
Çözümler
5
Selam herkese, 10. sınıftayım şu an ve 2 yıl sonra üniversite sınavı var bildiğiniz gibi. Ben de meslekleri mesleği yapan kişiden öğrenmek istediğim için bu konuyu açtım. Hem fikir hem genel kültür olması açısından. Yaptığınız mesleği artı ve eksi yönleriyle anlatır mısınız? Neden tercih edilmeli kimlere yönelik gibi.
 
Selam herkese, 10. sınıftayım şu an ve 2 yıl sonra üniversite sınavı var bildiğiniz gibi. Ben de meslekleri mesleği yapan kişiden öğrenmek istediğim için bu konuyu açtım. Hemfikir hem genel kültür olması açısından. Yaptığınız mesleği artı ve eksi yönleriyle anlatır mısınız? Neden tercih edilmeli kimlere yönelik gibi.

Kimseden tavsiye alma, bir anda hayatın şekilden şekile girer.
 
Bir işim yok daha 14 yaşındayım yeni lise'ye geçtim ve bir şey de bilmiyorum ama asla vazgeçemediğiniz ve hiç bir zaman bırakamadığın yani her zaman sevdiğin mesleği olmaya çalış.Hobilerin neler mesela buralardan çıkabilirsin yola ?
 
Aklında bir şeyler oluştuğu zaman konuyu tekrar aç. Hedefini söyle ve tavsiyeler iste. Asla başkasına göre kafanı yapılandırma ve tercih listeni başkasına göre yapma. Yoksa ağlarsın bırakırsın yatay geçişlerle rezil olursun ve birkaç yıl kaybedersin. Yaşadığım için yazıyorum.
 
Öğretmenlik yapıyorum özel sektörde. Çocukları çok seviyorum. Çok zor, sabır gerektiren bir meslek. Fakat 20 tane insana yön veriyorsun, onun hayatını annesinden babasından çok sen şekillendiriyorsun. Atatürk izinden ilerletiriyorsun. Manevî tadı para ile ölçülemez. Bunu satın alacak para dünyada yok. ❤️
 
Öğretmenlik yapıyorum özel sektörde. Çocukları çok seviyorum. Çok zor, sabır gerektiren bir meslek. Fakat 20 tane insana yön veriyorsun, onun hayatını annesinden babasından çok sen şekillendiriyorsun. Atatürk izinden ilerletiriyorsun. Manevî tadı para ile ölçülemez. Bunu satın alacak para dünyada yok. ❤

Helal olsun, böyle öğretmenim oldu da ben mi dersi iyi dinlemedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı