Yurt dışından PS5 almak

Adam fark etti diyelim (hiçbir zaman dikkat etmiyorlar) faturasını gösterirsin ve sorun olmadan devam edersin

Yalnız hocam faturayı gördü diyelim, e adam sormazmı bu yurt dışı malı vergi ödeyeceksin diye?

2.sorum ise hocam dediğim gibi akrabam aracılğıyla getireceğim, oda kendine oradan getirtmeyi düşünüyor haliyle 2 tane olacak, fakat kutudan çıkartıp getirtse dediğiniz gibi sıkıntı olur mu?

Kutusuz bir şekilde bavulunun içine koydun diyelim.

3.sü ise bu hocam, kendi orjinal kutusundan çıkarıp başka bir karton kutuya koysak sıkıntı olur mu?
 
Akrabanız eğer o ülkenin vatandaşı ise sıkıntı olmuyor diye biliyorum. Kutu olayında ise kendi kutusu olmasın yeterli. Amaçları satmanızı engellemek.
 
@DarkNight_.
Öyle bir avantajınız varsa ne ala. O 8.000 lira henüz kara borsaya düşmemiş, kur dalgalanmasından etkilenmemiş fiyatı.
Sorun olmaz. Bavuluna koyup getirebilir. Sonuçta kendi malı Alışveriş olarak geçmediği için vergi alamazlar. Ama 1 den fazla getirirse ticari maksatlı bakıyorlar ve iş uzuyor.
Ben yurt dışından çok retro oyun konsolu aldım ve getirttirdim. Eğer kişi yanında getirirse sorun olmuyor ama bir paket yapar ya da hediye olarak gönderirse bile vergi alınıyor. Ukim de falçata ile delik deşip edip bakıyorlar ve affetmiyorlar. Alacak arkadaşlar haberiniz olsun.
 
Hocam üstte arkadaşların yazdığı gibi elektronik aletleri kayıt ettirme gibi birşey yokmu yani? Dönüşte de eğer o yanında yoksa hesap sormuyolar diyorsunuz yani? Aslında bu da mantıklı yani PS5'in neyini kayıt ettireceksinki? Çok teşekkür ederim keşke bilgisi olmayanlar yazmasa.
Dönüşte nasıl hesap sorabilirler ki? Kuzenime hediye ettim dese ne yapabilirler bana saçma geliyor.
 
:D Dönüşte neyin hesabını soracaklar yahu? Burda da evim var, burda bırakıyorum. Yanımda mı götüreceğim her gittiğim yere. Telefon mu bu?
 
.Almanyadan Nintendo Switch almıştım ve sıkıntı olmadı.
Ne zaman almıştın tam olarak?
Dönüşte nasıl hesap sorabilirler ki? Kuzenime hediye ettim dese ne yapabilirler bana saçma geliyor.
Hocam bunların sağları solları belli olmaz, der ki:''Kardeşim yurtdışından ürün getiriyorsun bir sen akıllısın, ver vergisini.'' yani inşallah yanılıyorumdur fakat ihtimalde var.
 
Ne zaman almıştın tam olarak?

Hocam bunların sağları solları belli olmaz, der ki:''Kardeşim yurtdışından ürün getiriyorsun bir sen akıllısın, ver vergisini.'' yani inşallah yanılıyorumdur fakat ihtimalde var.
Yanılıyorsunuz bence, çünkü değişen bir şey olmadıysa zamanında kuzenim diğer kuzenime Almanya'dan PS3 getirmişti burada bıraktı sıkıntı olmadı.
 
Yurtdışında arkadaşın varsa söyle alsın sana sonra bavuluna koysun kendi ürünü zaten birşey diyemezler sonra da senden parasını alır bitti.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı