Apple ürünlerinin hepsi neden bu kadar pahalı?

Katılım
25 Haziran 2020
Mesajlar
241
Çözümler
1
Yer
Sonsuzluk
Anlam veremiyorum. Huawei P30 Lite 4 GB RAM 128 GB depolama ile 2.700 TL, iPhone 6S ise 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile 3.850 TL civarı bir şey. AirPods kullandım. Gerçekten iyi ama piyasada AirPods 970 TL gibi bir fiyata satılıyor (orjinali). Halbuki 300 TL vererek daha kaliteli bir kulaklık alabilirim. Uzun lafın kısası Apple ürünleri neden bu kadar pahalı ve neden bu kadar çok satıyor? Lütfen meczup Apple savunurları gelip burada boş yapmasın. Çünkü ister istemez herkes benim dediğime hak veriyor. Apple'ın amacı ne?
 
Apple gerçekten kaliteli bir marka. Özellikle Airpods deneyimini yaşadıktan sonra başka tat alamazsınız o kulaklıklardan. Galaxy Buds bile kalitesiz gelir yani o kadar.
 
Yazılımdan dolayı bence. Donanım olarak Android'lerin de aşağı kalır yanı yok ancak iOS bambaşka. Tabi Apple'ın tekelleşmeye çalışmasını hiç doğru bulmuyorum. "İlle de her şeyinizi bizden alacaksınız yoksa tam senkron olmaz!" mantığı hoş değil. Her ne kadar kaliteli ürünler ortaya koysalar da.
 
Apple gerçekten kaliteli bir marka. Özellikle Airpods deneyimini yaşadıktan sonra başka tat alamazsınız o kulaklıklardan. Galaxy Buds bile kalitesiz gelir yani o kadar.
Momentum TWS'den sonra Apple AirPods Pro'un verdiği his, trende bedavaya verilen kulaklık gibi. Fiyatları da çok yakın, ama olsun.

Not: 2'sini de kullandım.
 
Sıradan bir restoranda yarım kilo etten yaptıkları yemek 50 TL iken neden falanca yerdeki restoranda küçücük tabaktaki iki lokma etli sebzeli yemeği 2000 TL'ye satıyorlar?
Çünkü ikinci restoranda yediği yiyeceğin gramajını ve maliyetini hesaplayanlara değil, fiyat ve miktardan önce kalite ve sunuma bakanlara yönelik yemekler var.
Satın aldığı şeye ödediği fazladan birkaç bin lirayı sorun etmeyecek ekonomik durum ve harcama alışkanlıklarına sahip olanlara yönelik yemekler var.

Aynı hesap, Apple ürünleri genel olarak üçün beşin hesabını yapanlara değil de kaliteli bir şeyi alıp çıkmak isteyenlere yönelik ürünler satıyor.
Ama bir iPhone veya MacBook almak için harcanan parayı umursamamak tek sebep değil. Hafif ve metal kasalı bir laptop almak, Hackintosh olayına girmeden OSX kullanmak, iyi bir pil ömrüne sahip olmak, retina ekrana sahip olmak, çeşitli aksesuarlar bulabileceği popüler bir laptopa sahip olmak isteyen birisi de MacBook almak isteyebilir. Mesela ben geçen sene MacBook sahibi olmayı bir süre istemiştim, son zamanlarda biraz soğur gibi oldum.
Akıllı telefonların son durumunu birkaç senedir takip etmiyorum ama eminim iPhone alanların da kendilerine göre birçok sebebi vardır. Yani elma logosu ile hava atmak dışında sebeplerden bahsediyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı