Kulaklığım Kayboldu Ya Da Çalındı

NoobEller

Kilopat
Katılım
20 Kasım 2017
Mesajlar
2.836
Makaleler
1
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba konuyu düzgün yere bir yere mi açtım bilmiyorum düzeltirseniz sevinirim. Bluetooth'lu kulaklığımı kaybettim çalınmış olduğundan da şüphe duyuyorum kulaklık ortalama 500TL idi hatta birkaç gün önce bu kulaklıkla ilgili konu bile açtım size. Olayı anlatıyorum nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz? Ayın 1'inde gece oyun oynayıp kulaklığımı kutusuna koyup mousepadimin üstüne koydum daha sonra ise tuvalete gidip dişimi fırçalayıp yattım bunlar gereklimi bilmiyorum sonraki gün ise bayram ziyaretine köy e gittik evde yani kulaklığı kaybolan yerde büyükbabam ve anneannem vardı. Akşam geldiğimizde ise tekrar oyun oynamak isteyince kulaklığım olmadığını gördüm düşmüştür kaybetmişsindir dediler ben de iyi tamam dedim ve 3. gündeyiz hâlâ yok yengem çalınmış olduğundan şüphelendi ama evde büyükbabam ve anneannem vardı. Eve kimsenin gelmediğini söylediler kulaklığı bana alan zaten Büyükbabam böyle bir şey yapmaz zaten teknik olarak kulaklık olun istedim aldım diyebilir hakta veririm. Ek detaylarda ise müstakil evde oturuyoruz bugün kamera kayıtlarına bakmak istediğimizde kameranın fişinin çekilmiş olduğunu gördük ama annem ve diğerleri bayramdan 1 gün önce temizlik yapıldığını ve oraların silindiğini söyledi ama ben pek buna ihtimal vermiyorum çünkü özellikle kameranın 1 fişi çekilmiş koskoca 3'lü prizde kayıt cihazının fişinin çıkması yani pek bilemedim ve kulaklıkta ortalıkta yok polise başvurmalı mıyız yoksa 500 TL'yi çöpe gitmiş gibi mi davranmalıyız. Ek ek bilgiler veriyim 2 kuzenim pek düzgün insanlar değildir önceden tabletimi ve şarj cihazı çalmışlardı ki bunu büyükbabam fark etti. Ama o gün kimsesin gelmediğini ve köye gittiğimizi bildiklerini düşünmüyorum.
 
Para, mücevher gibi eşyalar dururken kulaklığı mı çalsınlar?

Hocam doğru da arkadaş her ne kadar kimsenin gelmediğini belirtse de yine de kuzenleri yani akrabalarından şüpheleniyor hafif. Yani ekipman olarak çalmış olabilirler hem ihtiyaç hem de hinlik olsun diye. Öyle uzun boylu işlere girişmemişlerdir bence.

Gerçekten eğer şaka yapmıyorsanız ilginç bir durum olmuş, IMDB gizem 8.5
 
500 TL için polise gitmeye değmez açıkçası, hem polis de çok ilgilenmez. Tüm sülaleyi sıraya çekip sorgulama mı yapacaklar? Kanıt olsa şikayet edersin. Büyükbabanın veya anneannenin ortalıkta durmasın diye alıp bir yere koyup unutabileceği ihtimali de var. Bıraktığın odaya detaylı şekilde bakmanı öneririm. En fazla hırsız kuzenler boş bir anda eve gelip götürmüşlerdir, kamera kaydı da yok. Yaz günü bir bardak soğuk su iyi gider.
 
%99 ihtimâlle akrabaların çalmış. Odalarını evlerini ara. Sonra polise ve mahkemeye git şikâyetçi ol. Lâkin şunu bil ki polis ve mahkeme kanıt olmadığı için bir şey yapmaz. Polisi, mahkemeyi korkutucu güç olarak kullanman lâzım. Yani şöyle onlara söylersin ki "Polise gittim mahkemeye verdim kulaklığımı geri getireni hiç bir şekilde kimseye söylemeyeceğim ve davamdan da vazgeçeceğim. Yoksa davamın peşini asla bırakmayacağım, onun hayatını karartacağım." Bu süreç ve devamı boyunda asla kendini güçsüz çaresiz üzüntülü gösterme! Yoksa bu iş çözüme kavuşmaz.

(Şüpheli kişilerin Technopat'ta hesabı yoktur umarım.)
 
Son düzenleme:
Belki para, mücevher gibi şeyler yoktur. Mesela bizim evde yok fakat bilgisayarı götürseler 10K+ garanti.
PC donanımından anlayan hırsız görmedim bugüne kadar. Hırsızların çoğu sizin 10K+ dediğiniz PC'nizin suratına bile bakmaz. İlk hedefleri para, mücevher gibi değerli eşyalardır. Plase olarak televizyon, telefon gibi eşyalara göz dikerler. En temel hedefleri çaldıkları eşyaları çabucak elden çıkarıp paraya çevirmektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı