1TB HDD vs 500GB SSD

Calibriks

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2017
Mesajlar
266
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Aşağıdaki iki üründen birini almayı düşünüyorum. Fiyatlarını da göz önünde bulundurarak hangisini (bunlar dışında bir fikriniz varsa düşünebilirim) tavsiye edersiniz?
SSD
HDD
Not: Şu anki laptopumda 128GB SSD ve 1TB HDD var. HDD'nin 254GB'ını kullanıyorum fakat sıkıntılı olduğu için içinde hiçbir oyun yok. İleride yüklemeyi düşünebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aradaki fiyat farkına değer hız için SSD şart, Windows 10'da kullanacağını varsayarsak SSD'siz çok yavaş oluyor. Ha derseniz ki ben kapasitesi için HDD kullanmak istiyorum, o zaman işletim sistemini ve düşük boyutlu programları oyunları SSD'ye, geri kalan yüksek boyutlu dosyaları HDD'ye kurun derim ben size. Böylece hızlı bir Windows ve yüksek bir depolama elde edersiniz.
 
Son düzenleme:
Sadece veri depolama amaçlı kullanacaksanız keisnlikle HDD. Ama işletim sistemini, programları kuracaksanız SSD. Benim önerim SSD almanız yönünde olacaktır.
İsterseniz kendinize bir adet bundan alabilirsiniz:
Eki Görüntüle 646007
SSD'ler ucuzlamadıkları sürece HDD'ler hala yürürlülükte.
Adam düzgünce fikrini dile getirmiş, siz niye böyle bir harekette bulundunuz? Arkadaş doğru söylüyor, HDD'lerin ömrü yavaş yavaş bitiyor.
 
İsterseniz kendinize bir adet bundan alabilirsiniz:
Eki Görüntüle 646007
SSD'ler ucuzlamadıkları sürece HDD'ler hala yürürlülükte.

Hocam bakın anlamadığınız veya anlamak istemediğiniz konu şu 120 GB SSD ve 1 TB HDD karşılaştırmıyoruz burada. 500 GB SSD'ye birçok oyun kurulur arkadaşta zaten 1 TB HDD var yani depolama konusunda herhangi bir sorun yaşamayacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı