Oyun kanalı nasıl büyür?

CanVolteX

Hectopat
Katılım
31 Mayıs 2020
Mesajlar
1.253
Çözümler
5
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLEMCİ: 11. nesil İNTEL i5
RAM: 16gb DDR4
EKRAN KARTI: RTX3050 Tİ
ASUS TUF GAMİNG F15
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
Merhabalar. YouTube oyun kanalı açmayı düşünüyorum. Kanalımı nasıl büyütebilirim?
Ücretsiz ve kolay montaj programı öneriniz var mı?
Ve bir diğer sorum ise mikrofonsuz olur mu?
İyi forumlar.
 
Gelişmek istiyorsan tabiki ekipmanların ve desteğinin sağlam olması gerek. Mikrofonsuz olmaz. Ücretsiz ve kolay montaj programlarında reklam oluyor bu da kötü bir görüntü oluyor. Hızlı gelişmek için de ya keşfedilmemişi keşfedeceksin ya da trendlerden bakacaksın. Youtube türkiye de artık çok oyun kanalı var sarmıyor diyebilirim. Twitch önerimdir.
 
Mikrofonsuz olmaz. Başlayacaksan güzel bir mikrofon ile başla. Gündemdeki oyunları takip ederek biraz kitle kasmayı başarabilirsin. Biraz bilindikten sonra da gerisi gelir zaten.
 
Yayıncılığa geçiş yapmayı isteyen biri olarak gözlemlerim benim şöyle.

Discord sunucusu oluşturmanız lazım. Sonra burayı aktif olarak kullanmanız ve insanları çekmeniz lazım.
Sosyal medya üzerinde insanları size çeken kaynaklar paylaşmalısınız ve sayfalar oluşturmanız lazım.
Bu iki alanda ilk adımları atıp sonra kanalınızı paylaşın.
Hazır bir ortamınız varsa çok zor olmayacaktır.
Çevrenizdeki tanışları sayfanızı takip etmesi için ve destek vermesi için bilgiler aktarın.

Video düzenleme programları kişiye göre değişir. Sana uygun olanı senin bulman lazım. Anca program isimlerini öğrenebilirsin buradan.

Mikrofonsuz bir yayın veya oyun video içeriğini izleyecek bir kitle bulacağını hiç sanmıyorum.
Şu an zaten video içeriği üretenler izleyici kaybederken bunu düşünerek hareket etmek çok yanlış olur.

Boya BY-M1 gibi veya biraz daha para yatırıp BM800 gibi mikrofonları alabilirsiniz. (BM800 kullanılacaksa phantom power şart iyi sonuçlar için.)
 
Ekipmanlar;
Öncelikle bir mikrofona ihtiyacınız var. BM800 + Phantom Power size iyi bir ses sağlar ancak biraz tuzludur fiyatları. BOYA BY-M1 yaka mikrofonu alabilirsiniz. Ama pop filtreyi unutmayın, ayrıca yankı da olmamalı.
İkinci olarak Webcam lazım, C920 gibi pahalı kameraları tercih etmeyin. Başlangıçta Everest SC-HD03 webcam işinizi görür bizzat kendim kullanıyorum.
Üçüncü olarak da ayarlanabilir iyi ışık veren led bir lambaya ihtiyacınız var, softboxlar başlangıçta aşırıya kaçar ve pahalıya patlar.
Arkaplanınızın toplu ve düzgün olması şart. İlerleyen zamanlarda yeşil arkaplan alıp güzel arkaplan fotoğrafları koyabilirsiniz.
Klavyenizin videoya ses vermemesi lazım. Mekanik istiyorsanız kırmızı, siyah veya turunucu switchli klavyelere ihtiyacınız var.
Bilgisayarınız iyi olacak özellikle işlemciniz. Yoksa render yaparken sinirden kanalı silip bilgisayarınızı da parçalayabilirsiniz.
Bilgisayarınızın fan sesi, ses kaydına yansımamalı.

Kanal;
Görüldüğünde izleyicilere sizin kanalınızı hatırlatacak, kanalınız ile bağdaşmış bir sembole ihtiyacınız var.
İlk 1000-2000 aboneye kadar abone sayınızı gizleyin, abone sayınızın az olduğunu görenler abone olmaktan çekinebilir.
Video isimleri de dikkat çekici olmalı. Boş ve uzun şeylerle başlığınızı doldurmayın. Açıklama kısmını da aynı şekilde kanal ile alakalı şeyler ile ve arama kısmına yazıldığında sizin videonuzun çıkmasını sağlayacak aranma sayısı fazla olan kelimeleri etiket olarak yazın.
Oyun sektörü biraz az izlenmeye başlandı ama kitlesi hâlâ sağlam. Online oyunlardan çok, tabiri caizse insanların yemek yerken izleyeceği eğlenceli oyunların videolarını, normal zamanda izlenmesi için de insanları baymayacak, sürekli aktif kalan online oyunlar çekmelisiniz. Hikayeli oyunlar da kesinlikle çekmelisiniz.
Başlangıçta yorum atanları kalpleyin ve soru soranlara yanıt verin.
Kişisel instagram hesabınızı paylaşırsanız eğer insanlarla aranızdaki bağ kuvvetlenir fanlarınız ortaya çıkmaya başlar.
Bunların yanında vlog da çekebilirsiniz.

Montaj ve Kayıt;
Microsoft Store'daki Animotica kullanılabilir, oldukça pratiktir ve cüz'i bir miktar karşılığı premium da satın alabilirsiniz. Bunun yanında DaVinci Resolve, Openshot ve Hitfilm Express. Bunların içinde Animotica ve Openshot, Türkçe desteklemektedir.
Kamera kaydında Windows'un kendi kamera kayıt programını, ses içinse Audacity işinizi fazlasıyla görecektir.
Oyunların kaydı için Nvidia ekran kartı kullanıyorsanız GeForce Experience, AMD ekran kartı kullanıyorsanız AMD ReLive işinizi fazlasıyla görür. Bunlar dışında OBS Studio ve Fraps da iyi seçenekler arasındadır ancak bu programlar FPS düşüşü yaşatabilir. Ekran kartınızın özelliğini kullanmanız yerinde olacaktır.

Platformlar ve Sunucular;
Discord sunucunuz kesinlikle olsun takipçileriniz ile iç içe olmalısınız. İçerik olarak Discord'daki takipçilerin ile çekeceğiniz küçük soru-cevap tarzı veya challengelar insanları videoya çıkmak için Discord sunucunuza gelmeye teşvik eder.
Twitch platformunda yayın açmak da size ek kitle kazandırır ve yine takipçilerinizle iç içe olursunuz. Alacağınız bağışlar da az olsa bile kazanacağınız paraya katkı yapar.
Oynayacağınız online oyunlarda klan tarzı bir şey bulunuyorsa durmayın, açın ve takipçilerinizi davet edin.
Küçük de olsa çekilişler yapmayı ihmal etmeyin. Ucuzundan da olsa Steam random key çekilişi olabilir.
Takipçilerinizi Twitter, İnstagram gibi platformlardaki hesaplarınıza davet edin.

İçerik;
Sık video koymalısınız ve içeriğiniz bol olmalı. Yurt dışından bulabileceğiniz içerikleri değiştirip ülkemize uyarlayabilirsiniz.
Samimi ve konuşkan olun, espri yapmak için kendinizi kasmayın. Bir içeriği sırf takipçiler istiyor diye siz zevk almıyorsanız çekmeyin, kasıntı olur.
İntro koymayın direkt olarak videoya girin ama outro önemli onu koyun. Outronun dizaynı ve kullanacağınız müzik önemli.
Videoda telifsiz alttan alttan çalan fon müzikleri olmalı.
İlerleyen zamanlarda yenileyeceğiniz ekipmanların kutu açılımı videolarını çekin.
Minecraft, Bannerlord, Satisfactory gibi oyunların serisini çekin, zira izlenen seriler.
Arkadaş grubunuz varsa GTA Online'da Playlist videoları çekebilirsiniz.

Benim aklıma bunlar geldi. kanalınızın hakkında kısmını da doldurmayı unutmayın. Söyleyebileceklerim bu kadar aklıma geldikçe ekleme yaparım :)
 
YouTuber olmak yerine hiç kurgu yapmadan bir şeyi kesip biçmeden oyun oynarken DLive gibi bir yayın platformunda yayın açın böylelikle oyun oynarken hem insanlarla paylaşır hem de elektrik faturanızı karşılayan bir sistem kurabilirsiniz. DLive'da 100 takipçiyken bir yayıncıyla tanışmıştım bir süre moderatörlüğünü yaptım 1 yıl içerisinde DLive"ın yetkili isimlerinden biri oldu yani bu tarz platformlarda gelişmen daha hızlı olabilir fakat YouTuber olursan zorlanırsın ve eski YouTube mantığı olmadığından uzun süre emeğinin karşılığını alamayabilirsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı