Sizce Ülkemizin En Güzel Zamanları Hangi Yıllar?

@Jira'nın yorumuna kesinlikle katılıyorum. Bana göre de1996-2007 arası muhteşem zamanlardı. Arada kalmış bir nesil olduğumuz için çok şanslıyız, çünkü teknolojinin gelişmediği zamanları gördük. Çok şanssızız, çünkü gelişmiş halini çok hızlı bir şekilde gördük ve gördüklerim hiç hoşuma gitmedi.

O zamanlarda hoşlandığımız kızlar ile ilk zamanlar mektuplaşırdık. Sonrasında kontorlü polifonik melodili telefonlar ile fazla karakter harcamadan mesaj atma dönemine geçtik. Ondan sonraki dönemimiz ise e-postalarını alıp, MSN'den yazışmak oldu. Şimdi ise bunların hiçbirisine gerek kalmadan kameraların havada uçuştuğu telefonlara, Instagram'a, Facebook'a, Whatsapp'lara geçiş yaptık. Ne olduğunu anlamayamadık :) Ben hala geçmişte yaşıyorum desem yeridir. Alışamadım bu zamana ve alışamayacağım gibi gözüküyor. Herşey çok hızlı gelişti.

Şimdi telefonu eline alan hoşlandığı birine Whatsapp'tan seni seviyorum, çıkalım mı yazıyor. Oysa ki Bizim zamanda hoşlandığımız kız ile yüz yüze konuşmak zorunda kalırdık ve tekrar karşılaşabilmek için aynı yerlerde saatlerce dolaşırdık, belki tekrar gelir diye.

Evden sabah çıkar, akşamlara kadar ayaklarımız kopana kadar top oynardık. Meybuz yerdik, yolda seyyar satılan renkli macunlardan yerdik, bayram harçlıklarıyla kızkaçıran alıp okul bahçelerinde patlatırdık. Daha çok şey sayarım ama sayfalar yetmez...

O zamanların çizgifilmleri bile film tadında kaliteliydi. Şimdikilere bakıyorum yazık diyorum. "Şeker Kız Candy" ve "Afacan Lui" aklıma ilk gelenlerden :)

Neyse duygulandım şimdi aklıma geldikçe. Kısacası özlüyorum o zamanları. Teknoloji ilerledi ama zaman makinesi bulunamadı geri dönmem için :)
 
Son düzenleme:
2002'den sonra bozdu. Nedenini biliyorsunuz hepiniz. 96-99 yılları arası güzeldi benim için. O dönem liseye başlamamıştım. İlk bilgisayarımız 98 senesinde alındı. Ondan önce atarimiz vardı. Akşamları onunla vakit geçirir, sabahları da okul sonrası, formayı çıkarıp top oynamak için toprak sahaya gitmekle geçerdi. Cep telefonu yoktu. Arkadaşlarınızla sözleştiğinizde mutlaka tutardınız. En güzeli de tatil zamanları, yazın olduğu kısımlardı. Evde yapacak bir şey olmadığı için (bilgisayarda Age of Empires, Need for Speed oynamaktan bunalmıştık, çok oyun yoktu - en azından olan oyunlar ülkede bulunamıyordu, internetten indirme durumu hak getire zaten 2 dk. İnternete girdiğinizde kol gibi fatura gelirdi) Gece yine dışarı çıkar, sabaha kadar arkadaşlarla çekirdek çitler, sabaha karşı da eve girip öğlene kadar uyurdum. Öğlen mutlaka seyyar simitçiden simit alınır, komşu teyzelerin verdiği peynir çay ile öğünler geçiştirilirdi. Futbolcu kart koleksiyonu için ortaklarla görüşülür Zula'dan herkese günlük 100'er kart verilir, o gün ütülen kartlar gün sonunda sayılır, ütemeyen arkadaşlara hesap sorulur, ertesi gün daha az kart verileceği söylenip gün noktalanırdı.
 
Forum yaş ortalaması 16-24 arası ve 18 yıldır aynı iktidar parti tarafından yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Soru biraz anlamını yitirmiş. :D Z kuşağı adı verilen nesil başka bir yönetim görmedi. Forumun çoğunluğu 2005 öncesini bilmiyor ya da hatırlamıyor.
 
2000. O zamanlarda daha ilkokula gidiyordum. Krizler, yüksek enflasyon paraları, alım gücünün inanılmaz düşmesi ama ne olursa olsun halk mutluydu. En azından ben öyle hissediyordum.
 

Geri
Yukarı