Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

Başka bir ülkeye gitmeyi planlıyor musunuz?

  • Evet

  • Hayır

  • Kararsızım


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Katılım
18 Ağustos 2018
Mesajlar
6.342
Makaleler
4
Çözümler
40
Yer
Denizli
Merhabalar, Instagram üzerinde böyle bir anket gördüm ben de burada sormak istedim.
Anketten cevapladıktan sonra isteyen arkadaşlar düşüncelerini belirtebilir.
Ben gitmeyi planlıyorum çünkü iş olanağı fazla değil ve verilen maaş bence çoğu iş için doğru değil. Doğru olsa bile 5000 TL ile Türkiye'de bir şey yapamazken Avrupa ülkelerinde 2000€ ile çok rahat yaşanabilir. Bakacak olduğumuzda burada 300.000 TL'ye satılan araba orada 50.000€'ya satılıyor. Gıda ürünleri ucuz, alkol fiyatları ucuz, tütün fiyatları ucuz. Kısacası asgari ücret/ürün karşılaştırması yaptığımızda Avrupa ülkeleri çok daha önde geliyor. Üstelik ülkemizde birçok işsiz genç bulunurken çoğu gelişmiş ülkede nitelikli işçi bulunamıyor. En azından 5-6 sene orada çalışıp Türkiye'ye geldiğinde bu adam yurtdışında çalışmış diyerek şirketler öncelik tanıyabilir. Ve elinde paran olacağı için kendi işini de kurabilirsin.
Bir de yurtdışına gitmek isteyenleri vatan haini ilan edenler de var onlara da buradan selam olsun. Daha iyi hayat kalitesi ve iş imkanı için başka ülkeye gitmek vatan hainliği ise evet vatan hainiyim tabi sana göre.
 
Aslında hemen şu anda şirket sponsorluğuyla İngiltere'ye yerleşebilirim ama 1 yıldır durumu idare edip burada kalıyorum. Açıkçası standartlarımı koruyup "yaşayabildiğim" sürece kalmak istiyorum ama her durumu göz önünde bulundurduğum için bir ayağımı dışarıda tutuyorum.

3. sözleşme yılı bitiminde yerleşmeyi düşünüyordum, onu da şimdilik rafa kaldırdım.
 
Son düzenleme:
En azından 5-6 sene orada çalışıp Türkiye'ye geldiğinde
Orada 5-6 sene zaten çalıştıysa devamı gelir, adam orda kalmak için oturum izni alır vs. sonrasıda vatandaşlık. Adam avrupada çalışacak yaşayacak sonra Türkiye'ye gelecek :d Gidenlerden kimler geri dönüyorki? :D
 

Geri
Yukarı