[HOI4] En Sevdiğiniz Ülke

Arkadaşlar milliyetçiliği bir kenara bırakıp ciddi anlamda oynamayı en sevdiğiniz ülke nedir? Benim Yunanistan ve İtalya. İkisi de benim bebeklerim, her ne kadar ROM'a ve Bizans'ı kurmasam da seviyorum herifleri. Onun dışında birleşik krallık'da favorilerimdendir. Oynayabilsem Almanya'da severim de oynayamıyorum işte. Onun dışında belki İsveç. Sizinkiler neler?

Alıcaksın sovyeti koyacaksın alman sınırına 5 million soldier sonra bam! Bam! (!)
 
Öyle yapıyorum ancak Benelux bölgesini bile alamıyorum sonra. Ayrıca 1940' da Müttefikler ile savaşa girmek zorunlu mu? Ben hep 39-40 gibi girmeye çalışıyorum sonra batırıyorum. Ayrıca hiç template değiştiriyor musun? Askerleri ne kadar basıyorsun? Garnizon ayırıyor musun?
Ben Almanya oynadığım zaman tarihsel ilerliyorum yani ilk avusturya sonra çekler sonra polonya ve benelux falan atladığım olabilir sen yinede bak istersen.
Oyunda öyle bir zorunluluk yok ama ben oynarken polonyaya dalınca ally'lar da düşmanım oluyor.
template i bol bol topçu basacak güce gelince topçu ekliyorum, tabii support equipment basabiliyorsam diğer yararlı support company leri de ekliyorum. Hatta rocket artillety'e de geçtiğim oluyor daha fazla soft attack istiyorsam eğer. Ama hep combat width'i de 20 de tutuyorum.
Asker basma işi ise savaştaki ihtiyacı karşılayacak kadar denenbilir Almanya oynadığım için başta sınırları zorluyorum genelde.
Garnizon ayırıyorum evet ally'lardan çıkartma yememek için.
tabii garnizonu dandik askerlerden yapıyorum eski silah kullanan.
Peki arkadaşlar oyun zorluğunu hiç en yüksek seviyede oynadınız mı? Yada genel olarak hangi zorlukta oynuyorsunuz?
ben daha normal zorluk dışında zorlukta oynamadım ama üst düzey zorluklar da denenebilir.
 
Bir iki taktik verebilirim istersen.
Kaynaklarını çok büyük bir kısmını Askeriye'ye harca fabrikaların askeri fabrika bassın, bunun sebebi barışçıl değil de ofansif oynayacak olmamızdan kendi sivil fabrikamızı yapmak yerine işgal ettiğimiz ülkelerinkileri kullanacağız.
Oyun başı 10 bölük piyade bas.
Benim de ilk öğrendiğim zamanlar Almanya'da kullandığım bir taktik var (bunu her ülkeye uygulayabilirsin aslında):
National Focus'lara yapış yani bırak yolunu onlar çizsin ilk oyununda fazla yaratıcılığa kaçma böylelikle oyunun sana verdiği en önemli güçlerden birini kullanmakla kalmayıp bir de onun gücünü çok verimli bir şekilde kullanacaksın.

Almanya ile oynarken civil fabrika yapmalısın çoğunlukla 1936'da başladıysan 1938'e kadar civil fabrika yapman gerek.
Peki arkadaşlar oyun zorluğunu hiç en yüksek seviyede oynadınız mı? Ya da genel olarak hangi zorlukta oynuyorsunuz?

Oyunun zorluk sistemi aşırı kötü. En kolay ve en zor arasındaki tek fark sana gelen yavaşlatmalar. Keşke zorluğu artırdıkça oyundaki botlar daha iyi stratejiler ile savaşsalar.
 
Son düzenleme:
:D oynamalısın bence.

O modu biliyorum favorilerimdendir, ancak şu Almanya'yı nasıl oynayabiliyorsunuz aklım almıyorum. O kadar kaotik ortam benim kafamı karıştırıyor ve hep batırıyorum ülkeyi.

Öncelikle transport plane üret.(Çok önemli) 50 political Power olunca hemen Polonya'ya justify at(rahat alırsın merak etme, 1936'da direk paratrooper araştır(10 tane 2 width paratrooper bas araştırdıktan sonra)bu sırada standart 20 width division da basabilirsin. Polonya'yı aldığında Fransa'ya justify at. İngilitere garanti atacak. Ona da girersin. Maginot'a fazla ordu koyma ordunun çoğunu britanya adasına yakın bir limanına yolla.[Paratrooperlardan 3 tanesini İngiliz limanlarına yolla(2'si dover 1 i herhangi bir tanesi ne olur ne olmaz diye)]tüm uçaklarını southern England'a yolla.(Hava üstünlüğünü alman çok çok önemli)savaşı açtığın anda paratrooper planını aktif et. Paratrooperlar indiği anda da tüm ordunu limana yolla.(Ne olur ne olmaz diye donanma ile eskortluk yap.)Bundan sonra britanya adasında fazla asker olmadığı için orayı rahat alırsın. Fransa için ise savaş başlamadan önce birkaç büyük şehire paratrooper planları çiz(paris'e ise direk şehre değil de şehrin yanındaki provincelere 1, 2 tane yolla(aynı şekilde bölgede Air superiority gerekiyor) zaten Fransa'nın surrender limiti düşük rahat düşecektir.
 
Almanya ile oynarken civil fabrika yapmalısın çoğunlukla 1936'da başladıysan 1938'e kadar civil fabrika yapman gerek.


Oyunun zorluk sistemi aşırı kötü. En kolay ve en zor arasındaki tek fark sana gelen yavaşlatmalar. Keşke zorluğu artırdıkça oyundaki botlar daha iyi stratejiler ile savaşsalar.
Aynen, ben elit zorlukta oynadım. Çıkarma yaparlar diye garnizon ayırdım ama sıfır çıkarma. İlla 1-2 yıl geçmeli çıkarma atmaları için. Attıkları çıkarmada 10 askerden falan oluşuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı