HOI4 oynamayı en çok sevdiğiniz ülke?

Hocam koloniler genelde hepsi demokratlar. Fransa kendi paktını kurunca hemen kolonileri kendi ittifakına katıyor. Ben genelde kolonilerimde emperyalist isyanı çıkartım onlara destek birliği yolluyorum.
Sen çok geç kalıyorsun ki. Ben 39'da ABD'nin yarısını almış oluyorum. Almanya, Fransa'ya saldırmadan kuklaları yutman lazım. Dediğim gibi 24 divisionla Kanada'yı düşürsen hepsi düşüyor zaten.

Koloniler sizden ayrılınca kendi paktlarını kuruyorlar zaten. Bu yüzden sadece Kanada'yı düşürmeniz hepsini ele geçirmeniz için yetiyor.

Vallahi hocam bende hiç öyle olmadı, Kanada düşünce Güney Afrika faction lideri oldu.

Sen çok geç kalıyorsun ki. Ben 39'da ABD'nin yarısını almış oluyorum. Almanya, Fransa'ya saldırmadan kuklaları yutman lazım. Dediğim gibi 24 divisionla Kanada'yı düşürsen hepsi düşüyor zaten.

Hocam 1025 saat oynadım oyunu, bu foruma geldiğimden beri duyduklarımla oyunu hiç öğrenemediğimi anladım. 😄 bayağı geç kalıyorum.

Almanya ve Ingiltere oynamayı seviyorum. Oyunda kayıtlı 500 saat varsa 400 saatini Almanya ile oynamışımdır. Almanya oynarken eğleniyorum. Çoğu olabilecek galibiyet senaryolarını denedim. 1939 yılında hem İngiltere'yi hemde Fransa'yı işgal edip bol kaynaklar içinde Sovyet'e girmek bayağı kolay oluyordu. Ya da biraz daha tarihsel gidip Sovyeti yenmeyi de denedim çoğu kez.
İngiltere oynarken de ya "Home defense" gidiyorum ya da Edward yolundan. Edward yolunda kolonileri toplamak biraz sıksa da Anglosfer kurunca bayağı zevkli oluyor. Home defense gidince hiçbir savaşa karışmayıp film seyredermiş gibi izlemek keyifli oluyor. Neville Chamberlein gibi barışı muhafaza ediyoruz işte 🤭

Almanya ve İngiltere oynamayı seviyorum. Oyunda kayıtlı 500 saat varsa 400 saatini Almanya ile oynamışımdır. Almanya oynarken eğleniyorum. Çoğu olabilecek galibiyet senaryolarını denedim. 1939 yılında hem İngiltere'yi hem de Fransa'yı işgal edip bol kaynaklar içinde Sovyet'e girmek bayağı kolay oluyordu. Ya da biraz daha tarihsel gidip sovyeti yenmeyi de denedim çoğu kez.
İngiltere oynarken de ya "Home defense" gidiyorum ya da edward yolundan. Edward yolunda kolonileri toplamak biraz sıksa da anglosfer kurunca bayağı zevkli oluyor. Home defense gidince hiçbir savaşa karışmayıp film seyreder miş gibi izlemek keyifli oluyor. Neville chamberlein gibi barışı muhafaza ediyoruz işte 🤭

Konu dışı ama Almanya oynarken savaşı bekletip İngiliz'i indirip Sovyete 1942 de dönsek çok güçlenir mi. Çok avcı basıyorum hepsini düşürüyor Sovyet ne yapmalıyım.

Konu dışı ama Almanya oynarken savaşı bekletip İngiliz'i indirip Sovyete 1942 de dönsek çok güçlenir mi. Çok avcı basıyorum hepsini düşürüyor Sovyet ne yapmalıyım.
Sovyet'in purge debuff'ı 1941 de bitiyor diye hatırlıyorum. Sovyet güçlenir ama İngiltere'yi indirip Allies savaşını bitirirsen Sovyet savaşına daha güçlü girersin. Malaya ve East Indies'te ki bol kaynakları elinde bulundurduğun taktirde her türlü Sovyet'i yenme ihtimalin olur.
Avcı basman güzel. Avcılarının düşürülmesinin belli başlı sebepleri vardır. Mesela anti air'lar gerçekten bela olabiliyor. Ya da düşman avcı uçakları senin avcı uçaklarından daha hızlıysa senin avcıların düşman avcılarının karşısında tavşan kalabilir. Bu yüzden olabildiğince uçakları antreman yaptır ve gelen xp ile uçakları varyantla, öyle üret. Ayrıca hava doktrinlerine gidiyorsun değil mi? Gitmiyorsan eğer mutlaka gitmelisin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı