Türkiye neden agresif?

Recep Baltaş'ı görmek tanışmak isteyen bir sürü insan varken gidip doğru bir şey miş gibi saldırıyor tabiri caizse maganda ayısı bunlar.
Dayı tek yumrukluk canın var neyin peşindesin Allah aşkına ya.
 
Ülkedeki siyasetçiler, ekonomi, düşük ücret seviyesi ve uzun çalışma saatleri. Günde on iki saat çalışıp asgari ücret alıyor insanlar. Nasıl mutlu olabilirler ki? Adam yorulmuş eve geliyor. Şanslıysa akşam yedide evde olur haberleri açar. Haberlerde ne görür? En az otuz dakika boyunca siyaset, geri kalanında tecavüz, ağaç kesilmesi, türlü türlü şiddet olayları. Bunlarla beslenen bir ülkeden mutlu olması beklenemez.
 
Kim sizi eskiden saygılı ve hoşgörülü olduğumuza inandırdı gerçekten merak ediyorum. Eski TRT videolarındaki kurmacalara ve ufacık nüfuslu İstanbul'da yapılan röportajlara, filmlere falan mı bakıp bu kanıya varıyorsunuz?

Bu topraklarda insanlar bugün neyse geçmişte de oydu. Cinayet, tecavüz, çocuk istismarcıları, hayvanlara yapılanlar vb. hepsi sadece gözünüzün önüne daha çok geliyor teknolojiden sebep. İzole büyümüş bir çocuk olmanız veya çevreniz sizin gibi insanlardan oluşuyor diye konulara belli bir açıdan bakmak sizin için hatalı olur. Hatta 90'lı yıllarda tüm bu cinayetler, kavgalar, cesetler vb. reality şovlarda yayınlanırdı sansürsüz şekilde, öyle aman 90'lar çok güzeldi diye bir şey de yok. Bu ülkede ortam böyle nazik, kırılgan ve çekingensiniz diye kimse size acımaz polis bile sizi ezmekten çekinmez. Kadınların çoğunluğunun sizi böcek gibi göreceğini katmadım bile. Yaşadığınız yere birazcık adapte olun yoksa fazla üzülürsünüz bazı şeyler kökten değişene kadar.
 
Geçim sıkıntısı, her şeyin pahalı olması gibi gibi. Ne alaka diyecekseniz de Türkiye'de insan tatile gidip rahatlayamıyor ne bileyim bunun gibi rahatlatıcı şeyler yapamıyorlar. Amaçları her ay sonunu getirebilmek, çocuğu iyi olsun diye gece gündüz çalışmaya mahkum olmak, ailesiyle zaman geçirememek gibi sebeplerden en ufak şeylerde insanlar sinirlenip hayvanlara özgü hareketler ortaya koyuyor. Tabi ülkede psikolojik sıkıntılarından dolayı bunları da yapan var fakat, ailesi 3-5 kuruş kazandığından parasını psikologa vermemek için sokağa salıyor ve başka insanlara saldırıyor. Her şeyin nedeni geçim sıkıntısı.
 

Geri
Yukarı