RTX 3090 OC versiyonu mu alınmalı?

Mithrandir41

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2020
Mesajlar
511
Çözümler
1
Yer
Barking
Arkadaşlar merhaba, 24 Eylül'de RTX 3090 ön siparişi vereceğim. Şahsen ben OC olayına pek sıcak bakmıyorum kartı standart frekans değerlerinde kullanmak bana daha sağlıklı geliyor fakat fabrika çıkışı OC olan modellerin soğutma sistemi daha iyiymiş sanırım, birkaç yerde okuduğum kadarıyla. OC versiyonunu alıp frekans değerlerini kendim düşürsem olur mu? Ya da genel olarak ne tavsiye edersiniz direkt OC alıp öyle mi kullanmalıyım? Alacağım kartın OC versiyonu ve standart versiyonu linkleri bunlar.
 
Fabrika çıkışı OC'ler karta zarar vermeyecek sağlıklı çerçevelerde yapılan OC'ler, o yüzden neden sıcak bakmadığınızı anlayamadım, ayrıca aşırı bir OC değil yaptıkları.
Hocam kart sonuçta daha fazla ısınıyor bu da ömrünü kısaltmaz mı? Sormak istediğimde buydu fabrika çıkışı OC olanların soğutması daha mı iyi oluyor?
 
Yani modele göre değişiyor ama genelde sağlam soğutmaları oluyor, hayır hocam ömrünü kısaltmaz, 60 dereceye çıkana kadar fan dönmüyor bile zaten.
 
Aşırı sıcaklık yaşanmadıktan sonra kartın ömrü falan kısalmaz. Stabil şekilde yapılan OC de kartın ömrünü kısaltmaz, kaldı ki fabrikasyon OC, hiçbir şey olmaz. İsteğinize bağlı underclock uygulayabilirsiniz.
 
Sağolun arkadaşlar peki bir şey daha sorayım ekran kartının performansı arttıkça buna bağlı olarak işlemcinin de güçlü olmasını ister mi? Örnek veriyorum kart çok güçlü ve 4K'da işlemci kartı anca besliyor kartın performansı artınca yani overclock yapılınca yine aynı işlemci ekran kartını 4K'da beslemekte zorlanır mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı