Sisteme virüs bulaşması

Fotoğraftaki PUP ve reklam yazılımları sanırım uzun zamandir bilgisayarda mevcut. Herhangi bir bilgi çalar mı ve dün VirusTotal ile tarattıktan sonra Adobe flash Player güncellenerek acrobat reader DC'ye dönüştü. Kısacası merak ettiğim hala zararlı kalmış mıdır?

Sanmıyorum hocam o kadar antivirüs programlarıyla tarama yapmışsın eğer hala için rahat etmediyse yedeğini al temiz kurulum yap derim.
 
Fotoğraftaki PUP ve reklam yazılımları sanırım uzun zamandir bilgisayarda mevcut. Herhangi bir bilgi çalar mı ve dün VirusTotal ile tarattıktan sonra Adobe Flash Player güncellenerek Acrobat Reader DC'ye dönüştü. Kısacası merak ettiğim hala zararlı kalmış mıdır?
Tespit edilenler genel olarak kayıt defteri anahtarları ve Tencent klasörü. Bellekte aktif bir zararlı yok gördüğüm kadarıyla. Veri çalınma olayı geçmişte olduysa olmuştur, olup bitene yapacak bir şey yok. Bu yüzden iyi bir antivirüs kullanmaya özen gösterin.

Ayrıca sanmıyorum ki veri hırsızlığı yapan bir zararlı PUA olarak sınıflandırılsın. @Murat5038 hocam beni bu konuda aydınlatabilir belki :)
 
Adobe Flash Player güncellenerek Acrobat Reader DC'ye dönüştü. Kısacası merak ettiğim hala zararlı kalmış mıdır?
Flash player mutasyon geçiremez. Adobe reader eski yüklüyse Reader DC'ye güncellenmiştir.
Ayrıca sanmıyorum ki veri hırsızlığı yapan bir zararlı PUA olarak sınıflandırılsın. @Murat5038 hocam beni bu konuda aydınlatabilir belki :)
PUA potansiyel zararlı olarak tanınır. Veri hırsızlığı da yapabilir sisteme de zarar verebilir, bir zararı da olmayabilir :)
Kısaca zararlının kimliği ve davranışına bağlı.
 
AV kuruluysa uyarı vermediyse en azından %50-60 sıkıntı yok demektir.

Son olarak hocam Kasperksy Virüs Remove Tool ile tarama yaptığımda hiçbir şey bulmadı ama taranan dosyaların detayına baktığımda bunlar gözüküyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (57).png
    Ekran Görüntüsü (57).png
    398,9 KB · Görüntüleme: 45

Yeni konular

Geri
Yukarı