Intel AMD'den iyi mi?

Herkes lansmanı izledi sanırım, AMD'nin yeni nesil "7 nanometre" işlemcilerini gördük. Direkt konuya gireceğim. AMD benzer fiyat bandında hem de ciddi teknolojik üstünlüğe sahip olmasına rağmen neden "oyunlarda" Intel'i arkada bırakamadı. Burada büyük farklardan bahsediyorum, %4-5 gibi farklardan değil. Biri 7, diğeri 14 nanometre ancak teknolojik anlamda geride olan firma nasıl diğerine yakın değerler sergileyebiliyor?

Intel'in tek çekirdek performansı iyi olduğu için oyunlarda daha iyi ama AMD tercih edilmeli çünkü Intel çok pahalı ve artık oyunlarda Ryzen ile baş başa performans veriyor Intel fiyatlandırma konusunda bir şey yapmaz ise AMD alıp götürecektir bunu sıkı bir Intel hayranı olarak yazıyorum fanboy değilim.
 
Şimdilik hayır, Intel'in Zen 3'e gerçek anlamda yetişebilmesi için devrim yapması gerekir. Skylake'in üzerine azıcık koyup yeni seri çıkarmakla olmaz artık. Intel'in tercih sebebi olmasına fiyatları dışında herhangi bir neden de kalmadı. AMD'nin fiyatları her modelde 50 dolar yukarı çekmesinden anlayabiliriz. "Kullanıcı dostu" AMD de kendi yoluna bakıyor :) Intel 11. nesille rakip olursa fiyatları aşağı çeker, aynı NVIDIA'nın Super serisi çıkarıp 5000 serisi kartların fiyatlarını düşüşe zorladığı gibi.
 
Mantıken AMD sanki OCli geliyor daha sıcak daha performanslı ama intel OC ile kimse yaklaşamıyor. Oyunda AMD işte İntel
 
PC'ye çıkan veya port edilen oyunlar yıllardır Intel'e göre optimize ediliyor. Ryzen işlemcilerin artık tek çekirdekte yüksek performans vermesine rağmen Intel işlemcilerin oyunlarda daha yüksek performans vermesinin sebebi bu.
 

Geri
Yukarı