16 yaşında motor kullanmak

Katılım
29 Eylül 2018
Mesajlar
2.595
Çözümler
8
Yer
S.H.I.E.L.D.
Herkese merhaba öncelikle. 4 ay sonra 16 yaşıma giriyorum. Ulaşım sıkıntısı çektiğim için motor almayı planlıyorum. Motor olarak Mondial 125 Drift'i almayı düşünüyorum. Sizce bu motor başlangıç motoru olabilir mi? Yaşadığım şehir de motor piyasası düzgün olmadığı için ikinci el motor almayı düşünmüyorum. Varsa 13.000 TL civarı önerebileceğiniz sıfır motorlar önerirseniz çok memnun olurum. Ayrıca boyum 1.83, kilom 78 kilo ve boy olarak sorunum yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 16 yaşımı ağustosta bitirdim bende ulaşım sıkıntısı çekiyorum istanbul içi kullanmalık sıfır bir model banada önerebilir misiniz? 1.85 boy 107 kilo (2 ay önce 120'ydim bir kaç aya 80'e kadar düşeceğim). Uygun bir şey arıyorum bende. Teknik olarak hiç bir bilgim yok motor hakkında bu arada.
 
Motor alınır ancak irade sahibi iseniz alınır.

13.000 TL'lik motor alıyorsanız en az 5.000'e adam akıllı ekipman almanız gerek. Gerekirse motoru sonraya bırakın. Ekipmanı doğru düzgün tamamladıktan sonra alırsınız motoru.

Başlangıç motoru olarak YZF-R125 hariç her 125CC motor olur. YZF-R125 başlangıç modellerine göre biraz daha değişik olduğu için önermiyorum.

Dikkatli sürün, iradeli şekilde sürün, yavaş sürün. İyi yolculuklar... :)
 
Son düzenleme:
Hocam şunu asla unutmayın, 13.000 motora verecekseniz en az yarısı veya çeyreğini ekipmana harcamak zorundasınız. Motordan kısın ama asla ekipmandan kısmayın.
Hocam sadece motora ayırdığım bütçe 13.000 TL ekipmanlarla ve ehliyetle birlikte 20.000 TL’yi gözden çıkardım.
50 CC lik modellere bakın bence. Hem ehliyette istemiyor. Mondial önermiyorum ayrıca. İkinci el honda olabilir.
50 CC’lik motorlar da ehliyet istiyor.
 
Motor almayın. Her gün en az bir kaza oluyor İzmit'te mesela. Çünkü motor alan gençler çok hız yapıyor. Acele giden ecele gider.

Ölüm gelecekse motorda da gelir, son model korumaya alınmış zırhlı araçta da. Lütfen yanlış yönlendirmeyin.
 
50 cclik modellere bakın bence. Hem ehliyette istemiyor. Mondial önermiyorum ayrıca. İkinci el honda olabilir.

Yanlış bilgi ehliyet istiyor araba ehliyeti yetiyor.
 

Geri
Yukarı