Okula gitmeyi kim uydurmuş?

hayat boyu nasıl bir insan olunması gerektiğini, nerede ve nasıl davranılması gerektiğinin eğitiminin alınması için de gidilir.
Eğer cidden okulda ki tiplere uyar isek, şehir magandası oluruz 🤣 Sigara içme var, kavga, gürültü, patırtı var. Pis, pis sohbetler var. Saygızılık var🤣 Ben şahen okula sadece eğitim için gidiyorum. Hem okul ortamım güzel değil. Hem de kafa dengi yok.
 
Hacım; tamam biliyoruz okullarımız bilgi yuvası değil, sistemimiz zaten yerlerde. Bunlar hepimizin bildiği şeyler. Ama sırf çarklar dönmüyor diye sen de geçip kıçını yayıp oturursan hiçbir yere gelemezsin.
Liseyi açıktan bitirdiğini yazmışsın, eyvallah. İyi bir üniversite okuyarak dediğin gibi 2. yılda çalışmaya başlayabilirsin. Veyahut tasarım, kodlama gibi alanlarda kendini geliştirerek çok güzel işlere imza atabilirsin. Ama bakıyorum da daha ana dilin olan Türkçeyi dahi düzgün yazamıyorsun.
Yani burada zaten hepimizin bildiği kötü sisteme laf sallamak yerine kendini geliştirerek bu sistemden sıyrılabilirsin.
 
Son düzenleme:
10. sinifta 2014 yilindaydik. O zaman dokunmatik telefonlar yeni yeni cikmis. Herkes te de var bir tane "cakma". Cocugun biri porno actim. Komik diye sesini de acti. Bi 40 saniye ah oh sesleri dinledik tenefuste. Okul berbat bir yer.
Katılıyorum. Üstelik lise yılları gerçekten çok pis. Ne yazık ki bu dönem ergenlik dönemine denk geldiği için. Bol bol küfürlü sohbetler, cinsel içerikler, sigaralar hava uçuştuğu için böyle şeyleri ben 4 yıl boyunca normal karşıladım. Ha, ben küfür etmiyor muyum? Elbette ediyorum. Ama gidipte sigara içip, cinsel içerikli şeyler izleyip bunların sohbetini yapmadım. 4 yıl kimseye sesimi yükseltemedim, en ufak bir saygısızlıkta bulunmadım, kavga etmedim. Ben şahsen kendim için bu 4 yılın çok rahat ve sıkıntısız geçtiğini düşünüyorum kendim için.
 
Katılıyorum. Üstelik lise yılları gerçekten çok pis. Ne yazık ki bu dönem ergenlik dönemine denk geldiği için. Bol bol küfürlü sohbetler, cinsel içerikler, sigaralar hava uçuştuğu için böyle şeyleri ben 4 yıl boyunca normal karşıladım. Ha, ben küfür etmiyor muyum? Elbette ediyorum. Ama gidipte sigara içip, cinsel içerikli şeyler izleyip bunların sohbetini yapmadım. 4 yıl kimseye sesimi yükseltemedim, en ufak bir saygısızlıkta bulunmadım, kavga etmedim. Ben şahsen kendim için 4 bu 4 yılın çok rahat ve sıkıntısız geçtiğini düşünüyorum kendim için.

Evet çoğu liseler öyle.
 
Neden okul okuyoruz? Direkt eğitim alıp 2-3 sene işe başlasak olmuyor mu? Neden 16 yılımızı heba ediyoruz ki? Zaten okul bitince bir şey de olamıyoruz. Zengin insanlar hep ilkokul terk. Hayatımızın hiçbir yerinde işimize yaramayacak bilgileri neden öğreniyoruz ki yani? Neden abi? Anlamıyorum... Biri açıklasın gözünüzü seveyim. Bir de tıraş oluyoruz, saçma okul kıyafetleri giyiyoruz, öğle arası dahi hapsoluyoruz. Gençliğimiz, çocukluğumuz pis kokan sıralarda çürüyor.

İşte bu yüzden ülke gelişmiyor.
 

Geri
Yukarı