Sosyal'de korsan savunucularının çok olması

Güvenilir yerden indirirse virüs falan olmaz. Daha 2 gün önce PC Building Simulator ve Mafia'de indirdim Kaspersky açıkken kurdum ikisini de bir sıkıntı çıkmadı. Artık korsanı da savunmayacağım sonuçta birileri bana korsanı savunanları/savunmayanları karşı fikre inandır diye para ödemiyor. Adamın imkanı varsa istediğini yapar sonuçta özgür.

Hocam işte şöyle durumunuz varsa (Mafia'de galiba 1060 isteyen bir karttı.) alsanız ya.
Bir şeyi kanıtlamaz bu. Bilgisayara ucu ucuna birikim yapabilmiş bir öğrenci olabilir. Mesela arkadaşım 5500XT sistem aldı ve hiç parası kalmadı.

Hocam su ve ekmek gibi değil ki. Onboard sistemim var. Oyun olsun da oynayım diye her oyunu oynamıyorum ki.
Yıllardır para vermeden beleş oyun oynarım. Indirmeden önce VirusTotal ile kontrol ederim indirdikten sonra Kaspersky ile taratırım. Şu zamana kadar hiç virüs bulaşmadı. 500 TL'ye oyun alacağıma 0 TL'ye yüzlerce oynuyorum. Umurumda değil.

Hitman'in 2013'de çıkan oyununu Türkçe korsan kullanırken nasıl keyif alarak oynadıysanız. Sizi o moralli halinize havale ediyorum hocam.
 
Yani düşünsene sen yıllarca para biriktirip istediğin PC'yi almışsın. Sonra RDR2 diye bir oyun görüyorsun ve fiyatı 400₺. Ortalama bilgisayar kasasının fiyatı zaten aynı paraya.

Tercih meselesi. Ben sistemimin kaldırıp kaldıramayacağından emin olmadığım oyunu korsan indiriyorum kaldırısa ve beğendiysem satın alırım. Zaten korsanla uğraşmak ayrı bir çaba.
 
Öncelikle selamlar.

Screenshot_3.png


Sorularına gelirsek;

1. Korsanı kötüleyenleri eksilemiyorum, onlar doğru olanı söylüyorlar ama yalan söyleyenler de çok fazla. Yanlış sitelerden indirme yapıp virüs bulaştıranlar olduğunda hemen "korsanlar hep virüslü" denilerek yanlış bilgilendirme yapılıyor örneğin. Bir scene bilerek ve isteyerek virüs eklediyse bunu da Technopat'taki 2-3 hayal gören kişi değil tüm platformlar konuşur. Şahsen ben de uyarırım. İşin etik yanı vb. buna karışmıyorum. İnsanların korsan kullanması veya kullanmaması bizim yargılayacağımız şeyler değil. Ben ikisini de yapıyorum özellikle CDPR gibi bir firma her zaman paramı alır.

2. Bu oyun firmalarında bitiyor. Bir oyuna dil desteği vermek düşündüğünüz kadar zor değil ve bilindik oyun firmalarının çoğu 10-20 yıldan fazladır piyasada. Belki de "belki bunlara dil desteği verirsek onlar da bizi daha çok desteklerler" diye de düşünebilirlerdi. 2000'li yılların başında Türkiye'ye orijinal oyun bile getirmezlerdi bu firmalar, bırakın dil desteği gelsin. Belki indie bir yapımcının oyunu Türkiye'de çok satılırsa mutlu olup bu amaçla dil desteği koyar ama milyar dolarlık firmalar için bu bir bahane değil.

3. Sanırım korsan oynayarak biriktirdiğimiz parayla daha yüksek sistemler alırız? Şaka bir yana oynamayız. Bu korsandan daha öte bir konu.
 
Yani düşünsene sen yıllarca para biriktirip istediğin PC'yi almışsın. Sonra RDR2 diye bir oyun görüyorsun ve fiyatı 400₺. Ortalama bilgisayar kasasının fiyatı zaten aynı paraya.

Tercih meselesi. Ben sistemimin kaldırıp kaldıramayacağından emin olmadığım oyunu korsan indiriyorum kaldırısa ve beğendiysem satın alırım. Zaten korsanla uğraşmak ayrı bir çaba.

Dediğinizde haklısınız bazı oyunlarda optimizasyon kötü lakin korsanı bu amaçla kullanmayanlar olduğunu biliyoruz. Durumu olmayanlar deniliyor ama RDR2 yerine Epic'in dağıttığı bedava olan GTA 5'i oynasa ne olur ki.
 
Öncelikle selamlar.

Eki Görüntüle 720857

Sorularına gelirsek;

1. korsanı kötüleyenleri eksilemiyorum, onlar doğru olanı söylüyorlar ama yalan söyleyenler de çok fazla. Yanlış sitelerden indirme yapıp virüs bulaştıranlar olduğunda hemen "korsanlar hep virüslü" denilerek yanlış bilgilendirme yapılıyor örneğin. Bir scene bilerek ve isteyerek virüs eklediyse bunu da Technopat'taki 2-3 hayal gören kişi değil tüm platformlar konuşur. Şahsen ben de uyarırım. İşin etik yanı vb. buna karışmıyorum. İnsanların korsan kullanması veya kullanmaması bizim yargılayacağımız şeyler değil. Ben ikisini de yapıyorum özellikle cdpr gibi bir firma her zaman paramı alır.

2. bu oyun firmalarında bitiyor. Bir oyuna dil desteği vermek düşündüğünüz kadar zor değil ve bilindik oyun firmalarının çoğu 10-20 yıldan fazladır piyasada. Belki de "belki bunlara dil desteği verirsek onlar da bizi daha çok desteklerler" diye de düşünebilirlerdi. 2000'li yılların başında Türkiye'ye orijinal oyun bile getirmezlerdi bu firmalar, bırakın dil desteği gelsin. Belki indie bir yapımcının oyunu Türkiye'de çok satılırsa mutlu olup bu amaçla dil desteği koyar ama milyar dolarlık firmalar için bu bir bahane değil.

3. sanırım korsan oynayarak biriktirdiğimiz parayla daha yüksek sistemler alırız? Şaka bir yana oynamayız. Bu korsandan daha öte bir konu.

Hocam FIFA neden Türkçe yapıyorda Battlefield yapmıyor. Bildiğim kadarıyla sadece BF1 Türkçe oldu. Almayla ilgili oluyor bu durumda.
Adam beleşe o oyunu oynayabiliyorsa onu oynar. Onu değil şunu oyna gibi önerilerin kaale alınacak bir tarafı yok.

Anlamadım açabilir misiniz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı