Çözüldü Sistem aniden kilitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mert Erik

Picopat
Katılım
21 Ekim 2020
Mesajlar
399
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisi
Bilgisayarımda standart bir şekilde oynarken -ısınma sorunu falan yok- birdenbire her şey kilitlenip kalıyor. Bunun sonucunda bilgisayar ya mavi ekran veriyor -her kapanmasında farklı bir hata kodu çıkıyor- ya da bir süre donduktan sonra kendine geliyor.
Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
 
Şimdilik sıfırlayın bakalım. Sorun ondan kaynaklı görünüyor çünkü. Eğer OC sıfırlama sonrası sorun çözülürse daha az miktarda OC yapabilirsiniz. OC'tan sonra işlemciyi yüke sokuyorsunuz, değil mi?

Tamamdır sıze denedikten sonra tekrar döneceğim.

Sorunum çözüldü, stok fan ıle overclock hakkında bilgi alabilir miyim?

Unexpected Store Exception diyor, anlamadım. Oyuna girip 10 dakika geçmeden oluyor, masaüstünde olmuyor.

Açtığım an mavi ekran vermeye başladı.

27EB1E24-5832-47FA-8447-48AE14ED9FAF.jpeg
 
Bu dosyalar dünkü dosyalar, zira sorun hala OC'tan ötürü görünüyor.

Galiba sorunum PSU'dan, çünkü bilgisayar tam yükte çalışırken sorun yok fakat bazen kasanın gücü aniden kesip geri verdiğini duyuyorum. Fanlar durup tekrar çalışıyor, bilgisayar kapanmıyor fakat kendini kilitliyor.
Sizce yeni bir PSU alınır mı?
 
Şimdikinin modeli ne ki? OCCT ile power testi yapın. OC'u sıfırladınız mı yoksa sonra yine bir miktar yaptınız mı? Ayrıca hala son oluşan dosyaları atmadınız.
 
Şimdikinin modeli ne ki? OCCT ile Power testi yapın. OC'u sıfırladınız mı yoksa sonra yine bir miktar yaptınız mı? Ayrıca hala son oluşan dosyaları atmadınız.

Minidump klasörü boş, oraya bir şey gelmiyor. Frisby kasanın kendi 500W PSU'su. OC yapmadım, her şey standart ayarı. OCCT İle nasıl yapacağım, sorun Power ise nasıl anlayacağım?
 
OCCT'de Power sekmesi var zaten. Test sırasında da sistemde hatalar verecektir. Fakat dedikleriniz ve PSU'nun markası şüphelendirici. Değiştirmeniz iyi olacaktır.
 

Geri
Yukarı