10400F ve RTX 2060 sistem toplama

ibrahimkayraklik

Femtopat
Katılım
1 Kasım 2020
Mesajlar
64
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu fiyata RTX 2060'lı sistem mi kaldı dedim bir an. Her mağazada da kalmamış belli ki ama büyük çoğunlukta var. Bence günümüz şartlarını düşünürsek kesinlikle alınabilir bir sistem. Tabi yayın veya render işiniz var mı bilmiyorum ama sadece oyun odaklıysa güzel bir sistem gibi duruyor. Alınabilir bu fiyata.
 
RAM 8x2 orada öyle görünüyor
Single RAM olarak gözüküyor, ama sistemin fotoğrafının altındaki yerde 8x2 olarak gözüküyor. Anlayamadım doğrusu. Sanırım 16GB.

Ekran görüntüsü_2020-11-04_00-30-22.png
 
Bu fiyata RTX 2060'lı sistem mi kaldı dedim bir an. Her mağazada da kalmamış belli ki ama büyük çoğunlukta var. Bence günümüz şartlarını düşünürsek kesinlikle alınabilir bir sistem. Tabi yayın veya render işiniz var mı bilmiyorum ama sadece oyun odaklıysa güzel bir sistem gibi duruyor. Alınabilir bu fiyata.

Bu sene sınava hazırlanıyorum. Laptop alacaktım ama düşündüm ben seneye çok oyun oynarım. Normalde tüm gün oyun oynayan birisiydim. Dolar artacak gibiydi 7400TL'ye almıştım. Fakat 2-3 gün önce sisteme elektrik gitmedi. Açılmıyordu, başka PSU ile de açamadık. BIOS güncellemesi yapmıştım 15-20DK öncesinde acaba ondan mı oldu bilmiyorum. Anakart, Ekran Kartı ve RAM'ler şu an garanti yolunda...
 
Fakat 2-3 gün önce sisteme elektrik gitmedi. Açılmıyordu, başka PSU ile de açamadık. BIOS güncellemesi yapmıştım 15-20 dakika öncesinde acaba ondan mı oldu bilmiyorum. Anakart, ekran kartı ve RAM şu an garanti yolunda...

Ha bu sistemi aldınız zaten, anladım. Güç kaynağı değil dediniz, o zaman büyük ihtimalle BIOS güncellemesi ile alakalı. O güncellemeyi yaptıktan sonra açabildiniz değil mi bilgisayarı yani bir anormallik yoktu? Kapattıktan sonra mı açılmadı hiç?

Mesela benim anakartım işlemciyi çıkarınca çalışıyor, işlemci takılıyken çalışmıyordu. Elektrik gitmiyordu yani, sıfır hareket. Anakartın CPU soketinde problem oluşmuş. Sizde de artık statik mi geldi yoksa BIOS güncellemesinde bir sıkıntı mı oldu artık tam bilemedim.
 
Ha bu sistemi aldınız zaten, anladım. Güç kaynağı değil dediniz, o zaman büyük ihtimalle BIOS güncellemesi ile alakalı. O güncellemeyi yaptıktan sonra açabildiniz değil mi bilgisayarı yani bir anormallik yoktu? Sonra kapattıktan sonra mı açılmadı hiç?

Evet güncellemeyi yaptım bilgisayarı açtım. BIOS güncellemesi yapma sebebim sabah mavi ekran almıştım. Daha 3 haftalık bir sistem burada konu açınca bir arkadaş BIOS güncellemesi yapmamı söylemişti. Bir de bellek sorunu gibi gözüküyordu. BIOS güncellemesinden sonra bir yavaşlama hissettim bilgisayarda. Bilgisayarı kapattım kapandıktan sonra PSU'ı kapattım ve PSU kapalıyken bilgisayarın açma tuşuna basıp içindeki elektriği boşalttım. Sonrasında PSU'yu açıp tekrar bilgisayarı açmaya çalıştığımda elektrik almıyordu bilgisayar.
 
Yani pek sanmıyorum ama yanlış BIOS güncellemesi yüklenmiş olabilir mi? Her ihtimale karşı bir bakın,


Sizin anakartın sitesi bu olsa gerek, BIOS sekmesinde "Şu saatte şu tarihte indirildi" diye kırmızı renkte bir yazı yazar. Yazıyorsa sorun yok.

Doğru yerden indirdiğinize eminseniz problem yok.

BIOS güncellemesiyle alakalı değilse büyük ihtimal anakartla ilgili. Bu tür şeyler genelde anakartın işlerinin altından çıkıyor. RAM'lerden birini çıkarıp diğerini takıp denediniz mi? Hatta hiç RAM takmadan da deneyebilirdiniz. Olsun, garantiden gelince anlaşılır. Ama anakart gibi duruyor sorun.
 

Geri
Yukarı