GTX 1050 Ti, Grafik Testlerinde Apple M1’in Gerisinde Kaldı

Hocam öyle diyorsunuz da hangi APU rahatça fark atabiliyor ki?

5300M, 5500M gider böyle.

 
Yeni AMD APU'ları 1060 6 GB seviyesinde olabilecekmiş hatta, 1070'i enseleyecekmiş. Ama ne kadar doğru bilemem. Sonuçta o kadar para veriyorsun, bir zahmet güzel bir grafik kartı(!) koysunlar.

Aynen 2021'e 1,5 ay kaldı ve 4. oluyor. Neredeyse 5 yıl dedim zaten.
Hocam bir de şu var, düşük güç tüketimi vadediyor. AMD APU konusunda çok iyi ancak varsayımsal ilerliyoruz, yazılım sıkıntısı da cabası. Böyle düşünürsek bence güzel gelişmeler oluyor.
5300M, 5500M gider böyle.

Hocam attığın linkte M1 daha iyi ama.
 
Hocam attığın linkte M1 daha iyi ama.

Testten teste değişiyor 5300M ile bir de yanlış sonuçlara bakıyor olabilirsin. "onscreen" sonuçları cihazın çözünürlüğüne göre çıkan veriler. Farklı çözünürlükteki cihazları karşılaştırıyorsan "offscreen" sonuçları önemlidir.
 
Aynı parayı verip RTX 2070 barındıran bir laptop alabileceğiniz için tüketici pazarında pek anlam ifade etmiyor. Ama Apple'ın ortaya sunduğu ilk ürünün umut verdiğini söyleyebilirim. Şurada güzel bir inceleme var, okumanızı öneririm.

Ama zaten Macbook'un hitap ettiği kullanıcı kitlesi farklı. Alan iş için alıyor ama CS:GO yükleyip +100 fps alabilecek olması da çok iyi birşey. Üstelik dedikleri gibi ısınmıyorsa baya iyi olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı