Custom sıvı soğutmaya gerek var mı?

Gerek var mı?


  • Oy verenlerin toplamı
    33

WoLeRm

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2020
Mesajlar
4.091
Makaleler
11
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, yakında bir sistem toplayacağım ve Overclock yapmak istiyorum. 360mm kapalı devre sıvı soğutma alıp işi bitirebilirim ama hem görsellik hem de performans yönünden Custom model sıvı soğutmalar da ilgimi çekiyor. Custom sıvı soğutma ile ilgili tek sorun şu; ben yeni bir bileşenler alınca eskileri ile değiştireceğim. Bu iş kolay mıdır?
Not: Sadece işlemciye sıvı soğutma yapacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gereksiz ve çirkin. Sistemi iyi soğutuyor fakat bakımı zor, yapımı masraflı ve kasanın içinden borular geçmesi fikri hiç hoş gelmiyor bana. Tüm estetiği bozacaktır bence. Sadece işlemciye yapacaksanız 360 MM bir sıvı soğutma işinizi fazlasıyla görür. Bakım derdi de yok.
 
O zaman çok bulaşmayın bence. Modart PC'nin montaj fiyatları çok fazla diye biliyorum(tabii tanıdığınız falan ise bilemem). Ona o kadar para vermek yerine parçalarınızı yükseltin.

Hocam sistem şu;
ASUS ROG STRIX 3090.
5950X.
32 GB RAM(3600MHz CL16)
1200W PSU.
Crosshair Formula.
 
Sorun şurada ki, sızıntı yapmayacağının hiçbir zaman garantisi yok. Mesela, bilgisayar bileşenleri hakkında bilgisine çok güvendiğim ve eğlendirici birisinin videosunu atayım;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bence gereksiz ve çirkin. Sistemi iyi soğutuyor fakat bakımı zor, yapımı masraflı ve kasanın içinden borular geçmesi fikri hiç hoş gelmiyor bana. Tüm estetiği bozacaktır bence. Sadece işlemciye yapacaksanız 360 mm bir sıvı soğutma işinizi fazlasıyla görür. Bakım derdi de yok.

Mesela işlemciyi 4.8 frekansına yükseltebilir miyim?
 
Custom sıvı soğutma işi gerçekten çok maliyetli. Eğer ekran kartını da custom sıvı soğutmaya bağlamayacaksanız bence gerek yok. Özellikle yüksek fiyatlardan ötürü önermiyorum. Ancak çok fazla oc yapıcam, param da var dersen yapabilirsin. Gerçekten güzel görüntü oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı