Moderasyon Hakkında Düşüncelerim

Yazılanlara katılıyor musunuz?

  • Evet

    Oy: 63 87,5%
  • Hayır

    Oy: 9 12,5%

  • Oy verenlerin toplamı
    72
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

706143

Kilopat
Katılım
23 Şubat 2020
Mesajlar
6.058
Makaleler
4
Çözümler
10
Yer
İstanbul/Beşiktaş-KKTC
Son zamanlarda gördüğüm bir sıkıntı hakkında konu açmak istedim ve bu konu hakkında sizlerin de düşüncelerini öğrenmek isterim.

Konu moderasyon ekibi, tabii hepsi değil, yiğidi öldür hakkını yeme, işini hakkıyla yapanlar da var, onlara bir lafım yok ama moderatörlük görevini kendi çıkarlarına kullanan, üye yapsa ceza yemesi gerekirken kendisi yapıp ceza yemeyen arkadaşlarımız var. Beni şahsen rahatsız ediyor, aranızda başına gelen ve rahatsız olanlar da eminim ki vardır.

Sadece laf ile de kalmak istemiyorum, biraz örnek vereceğim, örneklerde sadece iddiayı değil ismi de vereceğim, korktuğum birisi yok, hepsi tek konu üzerine değil, farklı farklı konular üzerine;
İlkiyle başlayayım; moderatör arkadaşımız konu sahibine üslubunu bozmadan yazmak yerine adeta dalga geçer gibi fotoğraf koymuş, tepki çekeceğini düşününce de düzenleme ile silip düzeltmiş. RX 570 sürücüsünü kurunca sistem Boot edilmiyor - Technopat Sosyal Tabii yöneticiler görebilir herhalde ama ben üyeler için mesaj düzenlenmeden önce olan fotoğrafı da koyayım;
1606229067606.png

İkinciye geçelim; ikinci konumuz çözümlerle ilgili, arkadaşımız eski konulara gidiyor ve kendi mesajını çözüm olarak işaretliyor, Mikail Fidan düzeltmiş olsa da bu hatalar olmuyor değil, başına gelen olmuştur, Caner Uncu'nun başına gelmiş ve dile getirmiş, bilmeyen arkadaşlara linkini de bırakayım; 1 Sene Önceki Konularda Kendi Mesajını En iyi cevap seçiyor - Technopat Sosyal

Üçüncüye geçelim; bu konuda moderatör arkadaşımız konu kilitliyor, evet konu saptığında konuyu kilitlemek görevi ama laf sokup kilitlemesi tartışılacak bir konu, şahsi fikrimi söyleyeyim; bence yapılmaması gereken bir davranış, moderatör olarak üyelere yukarıdan bakmak eminim ki birçok kişinin gözünde yanlış bir davranıştır. Ben de lafı atıp kaçmayacağım, konunun linki burada; Konu sahibi ceza alırsa kendi konusuna yazabilsin - Technopat Sosyal linki en baştan okumak isteyenler için öyle yaptım, isteyenler okuyabilir.

Bir sıkıntı da moderasyon ekibinde moderatör olduktan sonra kendini bozan arkadaşlar bulunuyor, geriye dönüp bakarlarsa anlayabilirler.

Düşüncelerimi tam olarak yansıtamadıysam da yeterli olduğunu düşünüyorum, sizlerin de bu konuda fikrini merak ediyorum. Unutmadan tekrar hatırlatayım, bu yazıya öfke kusacak arkadaşlar da olacaktır, başta da belirttim, görevini hakkıyla yapanlara asla sözüm yok, helal olsun onlara zaten onlar kendilerini biliyordur.
 
Kesinlikle, son zamanlarda forum bozdu...

Gerek esnetilen kurallar gerekse verilen cezalar, hâl ve tavırlar. Bunlar çok büyük sorun arz ediyor. Hiç sanmıyorum ama umarım düzeltilir. :)

Ayrıca son zamanlarda açılan konular düzenlenmeden açılıyor, sanırım sadece başlık düzenleniyor. Kısacık içeriği düzeltmekte üşenen (?) kişiler var. Tabii işini hakkıyla yapanlar da var, onlara bir şey diyemem.
 
Gene bir eleştri konusu. Hadi bakalım. Sadece şu ilk süprizbozanla ilgili şeyi söyliyeyim, bence tepki göstermelik bir şey yok. Araya biraz mizah katmış. Herhangi bir hakaret, uygunsuz üslüp yok bence. Tabii benim de eleştirdiğim noktalar var.
Bu aralar eften püften ban yiyorum Technopat Sosyal'in Steam grubundan bile ban yedim lan forum bozdu.
"Lan" dediğin için uygunsuz üslüptan raporlayacağım. (!)
 
Cevap vereyim. Üyeler yapınca sıkıntı yok da biz yapınca mı ortalık karışıyor? Açıkçası bir art niyet ile atmadım. Yanlış anlaşılınca da sildim. Amacım dalga geçmek değildi.
Ama üye farklı mod farklı. Olayı bilmiyorum ama, şahsen moderatörlerin daha dikkatli olması, ve böyle olaylara fazla bulaşmaması daha iyi olur gibime geliyor.
 
Bunlardan bağımsız bir şey demek istiyorum. Arkadaşlar, son zamanlarda 3 4 sene önceden kalma mesajları raporlayan birçok kişi var. Yaptığınız yanlış değil, teşekkürler. Ama güncel mesajları raporlamanız bizim için çok daha önemli. Sizler böyle yapınca, güncel yanlışlar maalesef çözülmüyor ve rapor sistemi gereksiz yere şişiyor. Lütfen daha dikkatli olalım. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı