Bilgisayar programcılığı okumak

Surrealist Kasap

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2012
Mesajlar
287
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,
Ben düz lise mezunuyum ve üniversiteye hazırlanıyorum. Sözel bölüm öğrencisiyim ama bilgisayar programcılığı okumak hayalimdi. Fakat kafa matematiğe falan basmıyor. Sözelden bir Üniversite kazandım diyelim mutsuz olucam. Açıkçası mutsuz olacağım bir meslekte yapmak istemiyorum. Uzun lafın kısası ben nasıl gidebilirim programcılığa. Dgs diye bir sınav varmış ama tam bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağolun hocam cevap verdiğiniz için. 2 senelik deyince milletin yüzü nedense buruşuyor?
"Oğlum kaç aldın sınavdan?"
-"4 aldım baba"
"Niye 5 degil"
gibi saçma bir tutumda bulunanlar var gerçekten de. Velhasıl dediklerinizi düşününce mantıklı olduğu ortada. Dediğiniz gibi yapıcam.
 
Programlamacı bir arkadaşıma hangi websitelerden öğrenebileceğimi sorduğumda aldığım cevap
"İnternetten öğrenmen zor, çoğu yerde karma karışık bilgiler öğrenirsin uygulayamazsın. Temel eğitimini yaklaşık 1 ayda birebir olarak profosyonel birisi yardımıyla yapman lazım. Zaten temel eğitim sonrası sana ve senin yaratıcılığına kalmış"
 
Karma karışık değil abi ya. Adamlar çok kolay anlatıyor. Codecademy çok güzel anlatıyor anlamamak elde değil. Başlayacaksan sitelerden başla. Python, php, javascript hepsi var bir bak derim.
 
Bence parani biriktir yurt dişina git orada hem ingilice öğenirsin hemde adam gibi bir üniversiteye gitmiş olursun birazda başarili olunca devlet sana burs veriyor, hem hayaline kavuşursun hemde kaldirim mühendisi olmadan kurtulursun.
 
4 yıllık okuyup aç kalanlarla dolu ülke, iki yıllıklar daha kolay iş buluyor desem yeri...

Niteliğe bağlı. 2 yıllık okuyup da kendini geliştirirsen iş bulursun. Ama 4 sene okuyup da barlardan çıkmazsan ( mutlaka eğlenilmeli ama dozunda) iş bulamazsın mezun olunca.

Olay nüfus fazlalığı sorunu. Ve buna rağmen birileri çıkıp 3 çocuk yapın diyor.
 
Ya program işleri tamamen matematik üzerine. Ama sıkıntı yok, istedikten sonra yapamayacağınız şey yok.
Recep abi'nin de dediği gibi 2 yıllık bir üniversite ile bir yere varamazsınız. Ben bu işte iyiyim diyebilmek için 3-5 lazım bence.
İyi bir işe girmek demek iyi bir geçmişinin olması demek. Biraz donanımlı olarak girersin iyi bir işe.

Ben şuan liseden itibaren eğitimini almaya başladım, okul olsun, özel kurslar olsun. Benim gördüğüm kadarıyla matematik en ön planda olan şey.

Biraz gayret ederseniz başarabileceğinizden eminim. Helede bu işe karşı bir sempatiniz var ise, bu işi yaparken zevk alıyorsanız kimse durduramaz sizi.
Ancak gayret etmek ve iyi bir yerde işe başlamanız gerek.
Yoksa programlamacı olarak işe girer çaycı olarak çıkarsınız :D Matematik kısmına fazla takılma, işlem kısmını zaten bilgisayar yapıyor :D Sen sadece o işlemi, o bilgisayara nasıl yaptırabileceğine odaklan.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı