Bilgisayar Programcılığı Okumak

Üni sınavında mühendislik kazanamayan birinin DGS'ye adam akıllı çalışıp mühendisliğe geçeceğine ben pek inanmıyorum. 1000'de 1 çıkar belki, o da belki...

Ortalama bir üniversitede 4 yıllık bölüm tutturmaya çalışırdım ben. Sınava 1 yıl adam akıllı çalışılırsa yapılabilir bir şey. En azından akademik kadrosu deneyimli ortalama bir devlet üniversitesinden mezun olursunuz, diplomanın az da olsa geçerliliği olur...

DGS kısmına ben de katılıyorum. Üniversite sınavında yapamayıp DGS'de yapmak bana biraz hayal gibi geliyor. Ben de önermiyorum o yüzden. Onun yerine bir yıl daha çalışılsa daha mantıklı. DGS'ye de yata yata girilmiyor sonuçta.

DGS kimin için uygundur; mesela kapasitesi çok yüksektir birinin ama sınavda başına bir iş gelmiştir, kusmuştur vs. erken bitirmek zorunda kalmıştır ya da yapamamıştır bir olumsuzluk nedeniyle. Mezuna kalma şansı da yoksa bu arkadaşın DGS ile şansı yüksek. Çünkü zaten üniversite sınavına da gayet hazır bir şekilde girmiş.

O yüzden ben önermiyorum genelde. Ha, bunların hepsi kendi görüşüm; yanlış olabilirim. Kimseyi üzmek istemem ama bazen gerçekleri görmek gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı