Türkiye'nin oyun cahilliği

Zaten bilgisayarın çoğu oyunu kaldırıyorsa PS5 almaya bence de gerek yok. Birkaç özel oyun oynayacaksın diye en iyi ihtimal 18K para vermeye hiç gerek yok. Baban haklı.

18K ne alaka TR'de 8.300'e alırsın 1-2 ay beklersen stok gelir 2. elde de yurt dışı cihazları 6.500 civarı bulunabilir aranırsa. O 10K yazanlardan alan yoktur bence. (Yinede bence de alınmasına gerek yok güçlü bir bilgisayar varken fiyatları abarttığın için yazmak istedim.)

Bir tane daha vardı satılmış herhalde kaldırmış sahibi.
Alışveriş :: Sıfır, İkinci El Ürünlerle sahibinden.com'da
 
Son düzenleme:
Her şey öyle aynı mantıkla. Hayatta satın aldığın hiç bir şey sana öldüğünde yaramayacak. Hiç bir şey almayalım o zaman?
Dünyada yaptığın şeyler, öldüğünde ardında bıraktığın başarılarla devamlılığını sürdürür; bunun adil bir şekilde karşılığını da öldüğün an alırsın.

Tonlarca paranı sırf zevk için oyunlara harcayabilirsin, aynı şekilde onlar üzerinden fikir yürütüp ortaya yeni bir oyun çıkarabilirsin de. Ameller önemli olan.
 
Ben babamla Mortal Kombat oynuyorum. God of War'da yarış yapıyoruz ilk kim bitirir diye. Siz şanssızsınız galiba. :)
daha doğrusu şanssızlık değil. Kimse zorla kazandığı parayı saçma oyunlar için harcamak istemez. Türkiye'de 100 200TL için birbirini bıçaklayan insanlar var. En zor şartlarda büyümüş insanlar var. Hayatınızda hiç para kazanma çabanız olmadığı için garip geliyor. İlk kazandığınız paranın şıp diye bittiğini görünce boğazınız düğümlenir, ailenize yok diyemezsiniz.

Benim babam bilgisayar mühendisiydi çocukken ETS 2 benzeri simülasyon oyunları kurardı bana ama. Artık yok.
 
Aslında bu biraz sana bağlı, babam ilk bilgisayarımı aldığı zaman, oyun CD'si alıp geldigim zaman, parayı boğazına harca derdi. Biraz zaman geçince babama, FIFA serisi ile oyun oynamaya alıştırmistim. Yeni FIFA oyunu çıkınca, o alıp gelirdi. Zaman ile İnternet çağı yaygınlaştı ve su an kardeşim ya da ben istediğimiz oyunu alıyoruz. Artik oyuna para mi yatırılır demiyor. Eskiden bunları görmediği için ya da eski insanlar artık yokluk çektiği için mi diyelim, boyle şeyleri bos is görüp kızıyorlardı. Gerci su anda yoksuluz, ulke malum.
 
Bu konuda konu sahibine hak verenlere anlam veremiyorum.

Aileniz, sizin geleceğinizi düşünüyor. Belki çoğu kişinin anne babası sırf çocuğu okutabilmek için var gücüyle çalışıyor, eve ekmek getirmeye çalışıyor ve burada o kişiler ailesine sitem ediyor. Vay be, ne günlere gelmişiz!

Tek derdiniz bilgisayar olmuş, oyun olmuş. Biriniz bile çıkıp sosyalleşmenin, mesleği eline almanın derdine düşmemiş.

Geleceğinizi sağlamlaştırın. Bir yerlere gelin, ardından ne istiyorsanız onu yapın. Böyle boş muhabbetlere destek çıkmayı bırakın.

Senin ailen PS5'i, elinde iyi sistem olmasa alabilirdi ama bu ülkede sistemi geçtim, normal bilgisayar alabilecek güçte olamayan aileler var ve bu ailelerin çocukları sürekli baskı yapıyorlar ebeveynlerine. Zengin bir ebeveynin çocuğunun da gelip burada Türkiye'deki ailelere cahil sıfatını yakıştırması hiç hoş değil.

Altına gelip de bir Allah'ın kulu eleştiri yapmamış. Ne günlere gelmişiz harbiden. Yazıklar olsun.
 

Geri
Yukarı