Oyun için mekanik klavye şart mı?

0-FuRKaN-0

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2018
Mesajlar
548
Yeni bir klavye arayışına girdim. Bütçem maksimum 400 TL. Aklımda değişik bir soru var: Mekanik mi yoksa mekanik hisli mi tercih etmeliyim? Daha önce hiç mekanik klavye ya da mekanik hisli klavye kullanmadım. Aralarında sanırsam sadece hissiyat farkı varmış. Bunun doğruluğu nedir bilemem. 400 TL'ye mekanik hisli olan kaliteli markaların klavyeleri mevcut mekanik ise sadece Trust GXT 890 CADA var. Sizce mekanik klavye almasam pişman olur muyum? Ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyorum.
 
Değil. Bu bütçede mekanik klavye almak daha mantıklı olur. Mekanik klavyelerin hissi ve tepkime hızları daha iyidir.
 
Güzel his, ama Blue switch alma mümkünse ilk 1-2 ay güzel sonra kafa zonklatmaya başlıyor red switchler aşırı rahat marka da önemli tabi ki switch kalitesi vb.
Mekanik klavyelerin normal klavyelere göre tepkime hızı daha iyi diye biliyorum, iş görebilir.
 
Mekanik klavye veya daha doğru tabirle "oyuncu ekipmanları" seni her zaman bir adım öne geçirecektir. Ancak bunlar şart değiller. En iyi ekipmanlara ve sisteme dahi sahip olsan da yeteneğin ve deneyimin olmadan bir hiçsin demektir. Eğer iyi oynadığını düşünüyor ve gelişmek için kendine kolaylık sağlamak istiyorsan almak daha iyi olacaktır. Çünkü oyun amaçlı tasarlanmış ürünler normal ekipmanlara kıyasla daha iyi ve kalitelidirler. Seni bir adım öteye taşımak için bir aracıdır. İlla olacak diye bir şey de yok ama, bunu bil.
 
Red switch;
Yarı-mekanik;
 

Geri
Yukarı