Breaking Bad Overrated

Walter aslında iyi birisi sanıyordum ileride çok mu kötülük yapıyor ?


Dizinin isminin Türkçe'ye çevrilmiş hali bize herşeyi kısaca özetliyor zaten. Breaking Bad'ın, Türkçe'ye en mantıklı çevirilmiş hali "Yoldan Sapmak" anlamına geliyor. Örneğin silahdan korkan adam, ceset eritirken şarkı mırıldanıyor. Ne kadar ileri gideceğini kimse bilmiyor. Belli bir namı olan ve profesyonel tetikçi olan Mike karakteri dahi Walt'ın ona zarar vermesinden korkuyor ve Walt'ı saatli bomba olarak nitelendiriyor. Onlarca örneği var diğer türlü spoilere girer. Sadece diziyi tüm bölümleriyle beraber detaylı izle.
 
Bahsettiğiniz sinek bölümü oldukça başarılı karakter anlatımları ve sembolizasyonlar içeriyor. "50 dakika boyunca bir sinek kovalıyorlar abi" modunda izliyorsanız diziyi zaten yanlış yerden yaklaşıyorsunuz.

Söz konusu sinek bir yandan Walter'ın vicdanı ve suçluluk duygusu gibi düşünülebilirken, bir yandan da dominant, kontrol bağımlısı ve de takıntılı biri oluşunu simgeliyor.

Aynı olaylarda Jesse'nin Walter'a karşı olan bağlılığının da yorumlanabileceğini okumuştum. Üzerinden çok zaman geçti, pek hatırlamıyorum açıkçası.

Bir yandan da çeşitli dallardan ilerleyen hikayenin, karakterlerin geçirdikleri değişimlerin ve birbirleriyle olan ilişki dinamiklerinin, iç dünyalarının seyirciye yansıtılması, ilerideki bölümlerde yaşanabilecek olaylara, gergin bir altyapı hazırlanması, kısaca bir "fırtına öncesi sessizlik" yaratılması da amaçlanıyor bu bölümde.

Tek bir mekanda, oldukça basit görünen bir öge kullanılarak bu kadar hoş şeyler başaran bir dizi Breaking Bad. Aksiyonu için değil, karakter analizleri, ilişkiler, diyaloglar ve karakterlerin geçirdikleri değişimler için izlenmesi gerekiyor. Herkes bundan keyif almalı herkes beğenmeli diye bir kaide yok elbette. Ama ana amacı dümdüz aksiyon olmayan bir diziyi, ana amacı dümdüz aksiyon olan bir diziyle karşılaştırıp "abi Breaking Bad de ne ya, hiçbir şey olmuyor dizide" demek ne kadar doğru, size bırakıyorum yorumu.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20201230_114436.jpg
    Screenshot_20201230_114436.jpg
    91,1 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20201230_115108.jpg
    Screenshot_20201230_115108.jpg
    58,7 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_20201230_115027.jpg
    Screenshot_20201230_115027.jpg
    60,8 KB · Görüntüleme: 65
Dizide karakterlerin gelişimi tanıtılması iç dünyasına girmesi her karakterin bir hikâyesinin onu yapmasının bir nedeninin olması her şeyin yavaşça ama çok güzel bi biçimde işlenmesi 4. Sezonla birlikte hızlanan ve artık sanki bizim de o dünyadan biriymiş gibi hissetirmesi(belki bana olmuştur burası) olay kurgusu gelişimi vs ve son sezonla birlikte finali abartmadan güzelce bitirmeleri. Para uğruna diziyi uzatmamaları bkz: GoT. şaheser bir dizi. Aynı kaliteyi Better Caul Sauldan da almak rastlantı olmadığını gösteriyor yaptıklarının. 6. Sezonu bekleyenler kimler bu arada BCSnin ben gibi :D
 
Yaşın muhtemelen ufak. Breaking Bad'le işin ne ki senin? Anlamamış olabilirsin, sevmemiş olabilirsin, ama izleyenlere saygısızlık edemezsin. Breaking Bad onca overrated içerik arasında tahtını hak eden tek dizi diyebilirim. Game of thrones, Prison Break vb. popüler kültürdür ve overrateddir. Ama Breaking Bad'e ne senaryo açısından, ne görüntü yönetmenliği ne de oyunculuk açısından küsur bulamazsın. Sevmedim deyim gecin adamı hasta etmeyin.
 
TWD fanıyım diye bana Breaking Bad önerdiler. ilk 2 sezonu izledim.

Bunak kimya hocasının uyuşturucu üretmesi dışında ne var dizide?

Bu diziyi herkes övüyor da o övülen sezonlara ben mi gelmedim acaba sıkıla sıkıla izliyorum. Evrende TWD den daha iyi dizi olduğunu sanmıyorum sizin de görüşlerinizi alayım.
Zorlama ile izliyorsan keyif almazsın zaten. Kendin isteyerek izlemelisin. Ve sabret bittiğinde unutamayacağın bir deneyim yaşamış olacaksın.
 
Şu dizinin aksiyon değil drama dizisi olduğunu ne zaman anlayacaksınız acaba? Dizi asıl 2. Sezon 10. Bölüm gibi başlıyor. Yıkılıp giden bir ailenin ve o aileyi bir arada tutmaya çalıştığını sanan bir adamın mücadelesini anlatıyor bu dizi. Bu bakış açısından yola çıkarak izleseydin, emin ol çok zevk alırdın. Ama bam güm aksiyon beklentisi içinde izlersen, o zaman sıkılırsın. Bir diziyi izlerken ana fikri kavramaya çalışın lütfen. O zaman dizinin hiçbir anlamı kalmaz.

Son sahnede Baby Blue çalarken çok karışık duygulara girdim. Hayatımda böyle bir şey yaşadığımı hatırlamıyorum. Hayatımda adeta bir iz bıraktı bu sahne.
 
İlk iki sezon zaten olayların başlangıcı gibi bir şey diğer sezonlar olağan üstü güzellikte. Aksiyon dizide minimum ama akıcılığı ile kendini izletiyor.
 
Yavaş ilerleyen ama konuları da gayet güzel işleyen bir dizi geç izlediğim ve hayran kaldığın bir yapım mavi kristel meth yapan hasta bir adamın dizisinden nasıl sürekli aksiyon bekliyorsunuz ki.
 

Geri
Yukarı