Casper Pegatron A15HE Anakart Bios Guncelleme Problemi

Murat MENGİ

Hectopat
Katılım
22 Mayıs 2013
Mesajlar
9
Merhabalar;

Ben Casper A15HE Anakart Modelli Bir Notebook'uma Bios Guncellemesi Yapacaktım Fakat Usb Den Boot Ediyorum, Dos Ekranından Dosyayı Calıstırıyorum Fakat Sifre İstiyor. Bana Bi Yardımcı Olabilir misiniz. Zamanında Biosa Sifre Koymustum, Kaldırdım Sifreyi, Yani Kaldırdıgımı Sandım.

Olay Soyle: Sifre Koydum Kaldırdım Ama Bilgisayar Her Acıldıgında Mavi Ekranda Sifre Ekranı Geliyor, Sifre Yazmıyorum, Direk Enterla Windows'a Geciyor Bilgisayar Acılyor. Bunu Kaldıramıyorum. Dolayısıyla Dosyada Sifre Oldugunu Zannetmiyorum. Forumda Konularınıza Baktım, Yorumlara da Baktım, Cogu Arkadas Başarmıs Ama Benım Boot Ekranına Gelmeden Sifre Dahi Bulunmayan Ekran Yuzunden Dosya Sifre İstiyor Gibi Gozukuyor. Bir Arkadasım ACER Teknik Servisinde Calısıyor. Makineyi Goturup Bios Atacak Direk Cihazdan. Ben de Bunu İstemedim. Baska Bir Yolu Yokmu Garantiye Yollamak İstemiyorum. 30 gunde Geliyor. Bilgisayarım Bir Cozumu Varmıdır. Simdiden Tesekkur Ediyorum İyi Aksamlar.
 
Biosu Masaüstünden kurmuyorsun değil mi? Biosdan boot edip Enter a basıp şifresiz geçiyorsa güncellerken de aynı şekilde yapıp biosu güncelleyebilirsin o zaman. Bios ekranında Security bölümünün Fotosunu Çek Ordan neler yapacağını yazarız. Ayrıca Biosun Doğrumu güncellemesini biliyor musun?.
 
İşin Sacma Tarafıda Bu İşte Sifre Yok. Direk Enter'Lıyıp Gecebiliyorum Ama Sifre Ekranında Enter Yaptıgımda Yanlıs Sifre Hatası Veriyor. Screen Shot Alıp Bırazdan Foruma Upload Ederim.
 
İşin Sacma Tarafıda Bu İşte Sifre Yok. Direk Enter'Lıyıp Gecebiliyorum Ama Sifre Ekranında Enter Yaptıgımda Yanlıs Sifre Hatası Veriyor. Screen Shot Alıp Bırazdan Foruma Upload Ederim.

Hiç boşuna vakit kaybetmeyin. Şifreyi unuttuysanız yapacak bir şey yok. Koymayacaktınız. Arkadaşınıza verin BIOS'u flashlasın ama çözüm olacağını da sanmıyorum.
 
Hiç boşuna vakit kaybetmeyin. Şifreyi unuttuysanız yapacak bir şey yok. Koymayacaktınız. Arkadaşınıza verin BIOS'u flashlasın ama çözüm olacağını da sanmıyorum.
Ona gerek yok resetleme yöntemi var ona da gerek kalmayacaktır düşündüğüm şekilde ise.

- - - Güncellendi - - -

Kaç saat oldu görüntü gelecek Çinden mi geliyor ne :D
 
Merhabalar Kusura Bakmayın Resim Yukleyecegım Zaman Elimi Kestim (2 Dikiş) Derin Oldu Hala Agrıyor Gerci Ama Klavye Kullanabiliyorum Suan Sukur. Resimi 15 dk Ya Upload Edecegim Kablosunu Getirmeye Gitti Kardesim Bu Arada Biosdaki Butun Sifreleri Biliyorum HDD İcin Bios Giris Ekranındaki Sifre Dahil Biliyorum Fakat Yazdıgım Sifreler Bios Guncelleme Dosyasında Yanlıs Sifre Hatası Veriyor O Ekranında Resmini Atacagım Hemen
 
20130526163942.jpg


20130525203047.jpg




Tesekkur Ederim Murat Bey Suan İyiyim Elim Pansumanlı İş Goruyor Cok Sukur Sorunlar Bunlar Bios'da Olsun Hdd Sifresi Olsun İkisinide Biliyorum Fakat Benım Sıfrelerımı Kabul Etmiyor Malesef Ne Yapabiliirm Acaba
 
Bios dosyanızı üreticiden aldınız değil mi?. Almadı iseniz Onunla güncellemeyin, Eğer üreticiden verilmiş ise Ne verdiler ise rghost veya mediafire a upload edin. Ne kadar dosya verdilerse.
Siz usb belleği nasıl boot ettiniz ve Kullandığınız yazılım vs bunları yazıp tam oalrak ne yaptıklarınızı Yazın Biosdan Security bölümünün resmini de çekin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı