i7-10750H yüksek sıcaklık değerleri

Bence dokunmana gerek yok çünkü 90 derece Max bir laptopa göre gayet ideal. Fan temizliğini yap. Kryonaut macunu attığından daha iyi. i7 9 ve 10. Nesil işlemciler çok ısınıyor ve Casper zaten adından çokca bahsettiriyor bu konuda.

Hocam 85-90 derece fazla. İşlemcilerin çoğu 100 dereceye kadar dayanıyor.

Merhaba, hayırlı geceler
6 Aydır Excalibur G900 kullanıyorum. İşlemci sıcaklık değerlerim ortalama 85-90 oluyor. Ben de bu yüksek sıcaklığın sebebini araştırdım çünkü Monster çok daha iyi soğutabiliyor bu işlemciyi. İnternetteki test videolarına göre arada 10-15 derece fark var. Hemen 2 cihazın içine bakmak istedim ve fark ettim ki aslında benziyorlar. Bu kıyaslama sonrası aklıma termal macun geldi acaba fabrikasyon olarak kötü bir macun ile mi geliyor bu laptop?

https://www.hepsiburada.com/coolerm...sg-n15m-r2-p-HBV00000NA4HD?magaza=Adeks+Store

Bu macunla sorunumu bir nebze olsun çözebilir miyim?
Fanlar temiz ve kesinlikle güzel hava üflüyorlar. 7000 RPM'de çalışmaktalar.
Teşekkür ederim.

1. G900 2. Monster T7 V20.

Casper'ın ısınması normal. Çünkü kalitesiz. Termal macun yenileyip soğutucu al.
 
Hocam 85-90 derece fazla. İşlemcilerin çoğu 100 dereceye kadar dayanıyor.



Casper'ın ısınması normal. Çünkü kalitesiz. Termal macun yenileyip soğutucu al.
Hocam bence Casper bu modele yatırım yapmış. Ben monsterin içine bakınca g900de 1 boru felan var sandım fanlarda güçlü geriye tek sorun kalıyor macun.
 
Hocam bence Casper bu modele yatırım yapmış. Ben Monster'in içine bakınca G900'de 1 boru falan var sandım fanlarda güçlü geriye tek sorun kalıyor macun.

Size attığım linkten termal macunu alıp attığım videoya bakarak düzgün bir biçimde sürün. Sürdüğünüz yerde boşluk veya kabarcık olmamasına dikkat edin termal macunda bu arada.
 
Teşekkür ederim. Bugün macunu satın alacağım.

Önemli değil. Macunu sürdükten sonraki sıcaklığı yazarsanız sevinirim. Eğer etkisi fazla olmaz ve sıcaklık yine fazla olursa bir soğutucu alabilirsiniz. Bende laptop kullanırken soğutucu ile kullanıyordum ve normalde oyun açınca kapanan bilgisayarda oyun oynuyordum.
Arctic Mx-4 2019 Edition 4g Termal Macun | Trendyol daha ucuza buldum bu arada. Burdan alabilirsiniz.
Yeni link attım 15 TL daha ucuz oradan alın.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    2,9 MB · Görüntüleme: 36
Hocam az önce yeniden test yaptım . 3 kere test yaptım 2841-2917-2949 aldı.
Gayet normal değerleriniz. İşlemciniz vaadedilen puanı alıyor. İyi bir macun sürerek bu puanı 3100 seviyesine çekebilirsiniz rahatlıkla. Sizden bir ricam var Cinebench R20 indirme linki bulamadım acaba nereden indirdiniz?
 

Geri
Yukarı