Ve bir de anlamadığım olay şu X570 üstüne vurgu basarak önerdiler normalde B550 düşünüyordum ama aklım yine durdu diyebilirim
Abartılacak kadar değil, ben yine de X570 alırdım. Aman aman bir performans farkı olmaz. X570 ile OC daha iyi yapılır.
Ve bir de anlamadığım olay şu X570 üstüne vurgu basarak önerdiler normalde B550 düşünüyordum ama aklım yine durdu diyebilirim
Abartılacak kadar değil, ben yine de X570 alırdım. Aman aman bir performans farkı olmaz. X570 ile OC daha iyi yapılır.
Aynen aslında haklısın. X570'ler ile iyi B550'ler arasında fark az zaten. Ama bütçe problemi olduğunu düşünmüyorum. Yani "Must" değil de "Why not?" diye düşünüyorum. Bütçe düşünmek senin benim gibilerin işi.![]()
Güzel bir anakarttır. Tercih yapmadan önce bu videodaki verilere göz atmanı öneririm. MSI Gaming Edge, ASUS ROG STRIX ve Tomahawk da gayet güzel modeller.
Katılıyorum. Konu sahibinin topladığı parçalara bakarak bütçesini daha dengeli ve işlevsel dağıtabileceğini düşündüm örneğin RAM'lere 2x8 GB başlamak yerine direkt 2x16 GB başlamak ve kaliteli bir soğutucu almak gibi.
B550 anakartlar BİOS update ile ZEN3 mimari Ryzen işlemcileri zaten destekliyor. Size şu an lazım olan şey; yüksek RAM frekanslarını destekleyen ve sıvı soğutma için bütçenize katkı yapacak bir kurulum.
Eğer ileriye doğru AMD Ryzen 9 5900X gibi bir işlemciye geçecekseniz, şimdiden X570 bir anakart seçmenizi tavsiye ederim. Bu kadar yüksek upgrade düşünmüyorsanız, özellikle MSI B550 Tomahawk'ı inceleyin. Bununla beraber tasarruf edeceğiniz ücretle, 32GB 4000MHZ RAM'lerle fıstık gibi sistem yaparsınız.
B550 anakartlar BIOS Update ile zen3 mimari Ryzen işlemcileri zaten destekliyor. Size şu an lazım olan şey; yüksek RAM frekanslarını destekleyen ve sıvı soğutma için bütçenize katkı yapacak bir kurulum.
Eğer ileriye doğru AMD Ryzen 9 5900X gibi bir işlemciye geçecekseniz, şimdiden X570 bir anakart seçmenizi tavsiye ederim. Bu kadar yüksek upgrade düşünmüyorsanız, özellikle MSI B550 Tomahawk'ı inceleyin. Bununla beraber tasarruf edeceğiniz ücretle, 32 GB 4000MHz RAM'lerle fıstık gibi sistem yaparsınız.
Anladığım kadarıyla olay şuna döndü Ryzen 9 geçeceksem X570 alın diyorsunuz Ryzen 5 için B550 ideal diyorsunuz galiba ama @realmoonlight arkadaşımın dediği gibi sonuçta bir kere yapacağım yapacağım bu işi iyi olsun isterim X570 msI Carbon düşünüyorum verdiğiniz tüm değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.