Matematiği yapamıyorum

Geçen sene LGS'ye girdim 5 net yapmıştım kimsenin matematiği iyi değildi 7.sınıfta 90 soruda 1-2 yanlış yapan LGS de matematikte 14 soru yapmıştı. Fazla eleyici olmak için zor soruyorlar. Gereğinden fazla zor bir sınav bence.
Şöyle bir gerçek var ki yayınevleri LGS'den çok daha zor soruyordu. Karmaşık diyebilirsiniz fakat kesinlikle zor değildi.
 
Tamam hocam, sorun yok. Matematiği hiç anlamıyorsunuz diyelim. Kendinize hedef konular belirleyin ve sadece o konulara odaklanın, diğer konuları boş verin. Bu belirlediğiniz konular, sınavda çıktığı zaman kesin yapabileceğiniz konular olsun. Grafik soruları gibi.

Teşekkürler hocam matematikte korktuğum birkaç konu var onları es geçeceğim anlayabileceğim konulara basacağım ne kadar yapsam o kadar kar diye düşünüyorum.
 
Hocam bir tane daha soru sormak istiyorum cidden abarttıkları kadar LGS zor mu giren kuzenlerime sordum çok zor diyorlar abartılıyor mu yoksa cidden zor mu?
 
aslında evet o karmaşıklık eleyici oldu bence 14-15 yaşındaki çocuklara o kadar karmaşık soru sorulmamalı
1 milyon insanı nasıl elemeyi düşünüyorsunuz? Benim girdiğüm sene 500 kişi fullemişti. Bunların hepsi Galatasaray Lisesini istese kim gidebilecek? Saçma sapan not ortalamasına göre felan bakıyorlar. Ortaokulda çoğu not zaten abartı notlar.
 
Ben de aynı durumdayım. Ben anlamıyorum. Hedefim Fen lisesi değil sadece dilimi geliştirmek için 5 yıllık bir Anadolu lisesine gitmek istiyorum. Bunun için neden matematiğim iyi olmak zorunda? Sırf matematiğim kötü diye aptal muamelesi görüyorum. Biri de çıkıp demiyor ki, bu çocuğun İngilizce telaffuzu sınıf arkadaşlarına göre çok daha iyi, ona göre bir eğitim alsın diyen yok. Sadece benim açımdan demiyorum bu arada. Adamın resim yeteneği var, sen gidiyorsun matematik çöz diyorsun. Ayrıca bir lise sınavı niye bu kadar zor? Sınava girenler 13-14 yaşında ki çocuklar.
 
Herkes her şeyi yapsaydı bunları yapmanın zaten bir anlamı olmazdı. Matematiğim çoğunlukla oldukça yüksek seviyededir. Ama türkçem kötüdür mesela. Çünkü ezber. Belki senin de mantığına oturmuyordur. Normal bence. İyi olduğun alana daha çok yoğunlaş derim.
 
Ben de aynı durumdayım. Ben anlamıyorum. Hedefim fen lisesi değil sadece dilimi geliştirmek için 5 yıllık bir Anadolu lisesine gitmek istiyorum. Bunun için neden matematiğim iyi olmak zorunda? Sırf matematiğim kötü diye aptal muamelesi görüyorum. Biri de çıkıp demiyor ki, bu çocuğun İngilizce telaffuzu sınıf arkadaşlarına göre çok daha iyi, ona göre bir eğitim alsın diyen yok. Sadece benim açımdan demiyorum bu arada. Adamın resim yeteneği var, sen gidiyorsun matematik çöz diyorsun. Ayrıca bir lise sınavı niye bu kadar zor? Sınava girenler 13-14 yaşında ki çocuklar.

Hocam 13-14 yaşındaki çocukta bir şey yok ama konular cidden karmaşık.
 
Hocam bir tane daha soru sormak istiyorum cidden abarttıkları kadar LGS zor mu giren kuzenlerime sordum çok zor diyorlar abartılıyor mu yoksa cidden zor mu?
Çalışana kolay. Ben matematiğe son 2 ay asılmıştım seviyorum diye. O arada feni boşlamışım ve bu yüzden 4 yanlışım çıktı. Belki daha iyi yerlerde olabilirdim. Neyse buna da şükür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı