Intel 10.Nesil işlemciler için anakart önerisi

Bunda da VRM soğutma var, 2 M.2 ve 4 RAM slotu ile 1 RGB/1 ARGB portu bulunuyor.
Diğerine ek olarak Wi-Fi modelini alırsan Wi-Fi ve Bluetooth özelliğiniz olur.

Wi-Fi falan lazım değil ASUS olanı takip edebilirim, fiyatı uygun geldi. Bir de MSI Bazooka gibi bir şey gördüm o nasıl?
 
@Mithat Berhan rehberiniz için elinize sağlık, benim gibi anakart arayan insanlar için çok güzel bilgiler içeriyor. Şu anda 3060 Ti içeren bir sistem kurmaktayım, i5 10400F modeli ile Z490 serisi anakart almayı düşünüyorum. Hem bellek hızı hem de ileride 11.nesil bir Intel i7 11700K planım olduğu için b serisi anakart düşünmüyorum. Şu anda maalesef anakart fiyatları arttığı için biraz beklemedeyim, indirim gelirse birini alıp geçmeyi düşünüyorum. MSI Z490A-PRO modelini tercih edecektim fakat Dragon Center uygulamasının sorunları ( uyumlu sıvı soğutma takıp RGB kontrol edeceğim) beni farklı markaya itti. ASUS Z490-P, TUF Z490 PLUS'ya da herhangi bir Gigabyte modeli arasında bana bir öneriniz var mıdır?
 
@Rifat1212 Z490 TUF modeli indirimlerde 1550-1650 arasına düşebiliyor.
Hangi sıvı soğutma bu arada?

Evet fiyatının düşebildiğini görüp takibe aldım. Cuma günü İncehesap indiriminde maalesef bütçeme uygun girmedi hala beklemedeyim, bahsettiğim sıvı soğutucu ID-cooling zoomflow 240X snow ARGB modeli. Beyaz temalı bir Build yapıyorum bu yüzden tercih ediyorum, tabii incelemelerine baktım ve üretici firmayı da araştırdım bir sıkıntıya rast gelmedim.
 
Z490-A PRO ile de kullanılır aslında o model.

Evet hocam kullanılabilir fakat MSI Dragon Center üzerinden fan hız ayarları ve RGB ayarları kontrol ediliyor. Bahsi geçen program yabancı forumlarda yerden yere vuruluyor, gerçekten azımsanmayacak kadar şikayet var. Anakart kalitesi olarak değil ama yazılım açısından çok sorunlu olduğunu okudum. Tabi iyi bir indirime girerse bunu göz ardı edip alabilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı