GTX 770 ve FX 8350 Sistem

İ5 4460 çok fazla ısınan bir işlemci değil. Yani stok soğutucu ile de gayet performanslı çalışır. Gtx 960 ise 1000 tl'den çok daha ucuz olacak eminim. :)
 
Arkadaşlar bütçemi arttırmayı başardım ve Msi GTX970 koydum.Sizce şimdi nasıl ?
12GV8D.png
 
GTX960, çok büyük bir ihtimalle 800-900TL arası bir fiyatta çıkıcak. (Zotac ve MSI, ASUS ve EVGA'e göre ucuz olucaktır. EVGA'in FTW edition'ı filan muhtemen 900TL'ye dayanır.) Bu sebepten dolayı, bu forumda muhtemelen R9 290 önerilmeye başlanacaktır diye düşünüyorum.
Bu yazdıklarım tamamen tahminidir. Ama şundan kesin eminim ki, GTX770'den daha pahalı olucak.
 
Oyun testlerini izle. Bilmeden konuşma. Bana daha önce de laf attın. Cevap verdiğimde ise birşey yazmadın. Senin amacın laf atmak.

İlk attığın videoda 4460'ın Battlefield 4, Battlefield 3 ve Farcry 3 te Fx9590'ı bile solladığını gördüm.
Testler orada güzel arkadaşım. İncele sonra yaz burada.

Çok çekirdek kullanan uygulamalarda Fx 8350 4460'tan daha iyidir. Fakat oyunlarda 4460 daha iyidir. Bunun sebebi oyunların 8 çekirdek desteği yok. En fazla 4 çekirdek kullanıyorlar. Bu yüzden Amd tam performansını gösteremiyor.

Oyunların sekiz çekirdek desteği var mı dedim ? Yazdığım sözleri iyi değerlendir. Aynı fiyata başka alanlardada kullanır ? Sadece oyuna takılmış kalmış kafan.
http://forum.donanimhaber.com/m_72265186/tm.htm

Bu konudan okumuştum. Bu siteyi sevmem ama doğru yazmışlar.

Bak güzel kardeşim bir kerede anla artık orayı link vermişsin ama okudun mu bilmiyorum. Orada diyor ki oyunlar 4 çekirden üstü kullanmaz. Geriya kalan çekirdekleri başka bir alanda örnek vereyim 4 çekirde yada 2 çekirdek oyun kullanıyorsa kalan dört çekirdeği başka yerde kullanır.

Ve demişki orada kalın yapmış oku. "İntel (yeni nesil) core işlemcilerin iki fiziksel (gerçek) çekirdeği, AMD FX işlemcilerin bir modül (iki çekirdek) ünden % 25 daha performanslıdır."
Anlıyacağın şekilde yazım ne demek bu.
İntel: 4460 4 çekirdek. 1. AAAAA (5Tane var) 2. AAAAA (5Tane var) 3. AAAAA (5Tane var) 4. AAAAA (5Tane var)
Toplam Kaç A etti ? 20 tane A var.

Amd 8350 sekiz çekirdek: İntel %25 daha performanslı demiş. Yani her çekirdeği 4 A olarak düşünceksin bu sefer.
Toplamda 8 x 4A = 32A yaptı ?
İşlemciyi çok zorlamıyacaksan %25 daha fazla performans alırsın ama bu performansı fark etmezsin. İkiside yüksek hız zaten.
Ama işlemciyi zorladığında dediğim A meselasini anlarsın.

Şimdi tutmuş bana bir link atıyorsun. Ben sana onlarca link attım. Bir yere bakara karar verilmez. Yok hala anlamadıysan skype : ghostmcb yok hala bu konuda anlamadım diyorsan gel sana canlı testler yapayım.

Yok. Kaç kere farklı bilgisayar kullandınız bilmiyorum. Ama bu ürünlerin hepsini ben kullandım. Crysis 3 oynarken Skype, Müzik arkada Dota 2 ve 3 jadde açıyorum. Bunları 4460' da dene bakalım ne oluyor. AMD FX 8350 yada intel 4460 hiç kullandınız mı süpheliyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı sadece oyun için kullanmıyacam.Photoshop felan yüklü onla haşır neşirim.Afret Effect felan başlıyacam.O yüzden o programlardada rahat olsun yeterli.
 
Bilgisayarı sadece oyun için kullanmıyacam.Photoshop felan yüklü onla haşır neşirim.Afret Effect felan başlıyacam.O yüzden o programlardada rahat olsun yeterli.
Zaten yukarıda onu belirttik arkadaşımız sadece oyun için işlemci öneriyor. Ben Şahsen bir çok işlem yaparım hatta SS çekiyorum.

Adsız.png


Altta aynı oyundan 4 tane açık. Bunun üstüne Dota 2 full grafikte yada Crysis 3 bile full grafikte tek bir kasma olmadan 45 üstü FPS ile oynarım.
Saygılarımla...
 
Testler orada güzel arkadaşım. İncele sonra yaz burada.
Teste baktınız mı siz? Fx9590'ı solluyor diyorum. İlla ki 4 oyun açmak mı lazım performansını görebilmek için. %25 daha performanslıdır. Bu performansı sonra ki çıkacak oyunlarda anlarsınız. Dota 2 açmayla olmuyor. Dota 2'nin sistem gereksinimlerine baktınız mı siz?
 
Son düzenleme:
İntel 4460 güzel bir işlemci oyun videolarına felan baktım gayet iyi.Neden tartışılıyor anlamadımki. :)Her iki işlemcide çok iyi performanslar sunuyor.Fakat intel daha uzun ömrülü olduğu için onu tercih ettim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı