Çözüldü Şu mantıkla basit/temel bir drone yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Steve Rogers

Kilopat
Katılım
15 Nisan 2020
Mesajlar
4.079
Makaleler
5
Çözümler
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
.
1612804736067.png


Başlıksız-1.png


Genel olarak bu mantıkla (gri şeyler oyuncak motoru, kahverengi/ten rengi olan şeyler doktor çubuğu :D , kalanlar ise kablo) Blynk üzerinden kontrol edilen basit drone'umsu bir şey yapılabilir mi? Liseye gidiyorum, profesyonel çalışmama imkan yok. Eldeki imkanlar buna yetiyor. 4 tane oyuncak motoru; pillerin, motor sürücünün, NodeMCU'nun ağırlığını kaldırabilir mi?

@SideWinder Hocam, yardımcı olabilir misiniz :) ?
 
Çözüm
Gyro olmadan yapamazsın maalesef. Aslına bakarsan bir Drone yapmak, bir uçak yapmaktan daha zordur. Zira uçakta motorun çalışma mantığıyla, dronedaki motorun çalışma mantığı tamamen farklıdır.

Drone’un düzgün uçması ve belirtilen yönlere gitmesi için, 4 motorun da koordine çalışması gerekir. Bu kordinasyonu denetlemek için ise, Drone’un üç eksendeki hareketini ölçmek gerekir.

Gyro burada devreye giriyor işte. Gyro, 3 eksenli ivme ölçerdir. İşlemciye, üç eksendeki hareketi rapor eder ve işlemcide buna göre motorların dönmesi gereken hızı ayarlar.

Ne Node MCU ne de o motor sürücüsü, bir Drone motorunu kontrol edecek işlem gücüne ya da işlem hızına sahip değildir. Böyle bir proje için F1 ya da F3 kontrolcü almalısın. Gövde fikri güzel, ancak + yerine X dizilimi daha dengeli yapacaktır aracı.

@flayzeraynx ’un da görüşlerini merak ediyorum. :) Maalesef, basit bir şey yapmak istesen bile biraz özen gerektiriyor.
Yabancı bir Youtube kanalı tam olarak buna benzer bir şey yapmıştı, legolarla. Linki bulur bulmaz atıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
"550 €" ediyor. Vergiler ile "5.000" eder.
 
Aslında çok etmiyor, asıl pahalı olan:
Adamın kullandığı "RC" kumanda.
Eger FPV dunyasina adim atacaksaniz, elinizde drone'dan once Kumanda ve Gozluk olmasi sart. Onlar, hobi hayati boyunca yapilacak en buyuk ve pahali yatirimlar. Ancak su var ki, duzgun birsey alirsaniz, bir daha da degistirmeye ihtiyaciniz yok.

Ben Taranis x9+'i yaklasik 5 yil kullandim, ilk kumandan Flysky TH9X'di. Su anda Tango 2 kullaniyorum, ama 15 quad icin tek bir kumanda yeterli.
 
Aslında çok etmiyor, asıl pahalı olan:
Adamın kullandığı "RC" kumanda.

RC kumanda için değer. X Lite kmadan kullanıyor ki iyi bir kumanda, ben de almayı düşünüyorum.

Pahalılar. Ancak kumanda bir kere alınır, değiştirmesi de kolay değil. Bu nedenle bir kere aldın mı sağlam almak gerekiyor. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı