C++ ile bir kişi neler yapabilir?

Leprosy

Hectopat
Katılım
30 Kasım 2019
Mesajlar
65
Çözümler
1
Merhabalar uzun süredir bir cevap bulamadığım bir soruyu burada sormaya karar verdim. Bilgisi olanların yardımcı olmasını istiyorum.
Öncelikle benim öğrenmek istediğim 4 dil var fakat bunların hiçbiri düşük seviyeli bir dil değil. Bunların yanında bir de düşük seviyeli bir programlama dilini öğrenme hevesim var ama boşuna zaman harcamakta istemiyorum ben C++ öğrenmeye başlasam tek başıma neler yapabilirim? Aklıma sadece masaüstü uygulaması geliyor. İnternette araştırdığımda sistem programlama, sürücü programlama gibi şeyler görüyorum bunların ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Tek başıma kodlama yapacağım zaman C++'ın bana katkısı olabilir mi? Yoksa C++la yapılabilen şeyler için bir ekip mi lazım?
 
Durum genelde şu şekilde işler.
Hiç bir şey bilmiyorsanız, yapabileceğiniz de hiç bir şey yok.
Öğrenmek için de kabiliyetiniz olmalı. O da herkes te yok.
Kimi öğrenir, kimi de senelerce yerinde sayar.

Bu iş Futbol'a benzer. Herkesin adı Lionel Messi değil. İstemek tek başına yetmiyor.
Cevap olarak, bir kişi C++ ile hiç bir şey yapamaz.
 
Durum genelde şu şekilde işler.
Hiç bir şey bilmiyorsanız, yapabileceğiniz de hiç bir şey yok.
Öğrenmek için de kabiliyetiniz olmalı. O da herkes te yok.
Kimi öğrenir, kimi de senelerce yerinde sayar.

Bu iş Futbol'a benzer. Herkesin adı Lionel Messi değil. İstemek tek başına yetmiyor.
Cevap olarak, bir kişi C++ ile hiç bir şey yapamaz.
Türkiye'de öğrenmeye açık kişiler için dahi C++ öğrenmek zor cunku kitaplar yetersiz coğu İngilizceden kötü ceviri. Ben İngilizceden ceviri C++ kitabı sayesinde 2-3 yıl C++ öğrenemedim. İyi para verip (henüz Internette her bir PDF'nin bulunmadığı yıllarda) Herbert Schildt'in C++ Complete Reference kitabını aldıktan sonra öğrendim. Sonra yıllarca hiçbir yerde kullanmadım, şu anki işimde bazı sunucu programlarını yamalamak için kullandım. Türkiye'de C++ zor zenaat.
Herbert Schildt - C++ Complete Reference 4th Ed (2003)
Internette True PDF olarak var. İngilizce. Türkçe arıyorsanız bence hiç şansınızı zorlamayın, baştan C++ öğrenmeyi bırakın.
İng biliyorum bu belgeden öğrerim diyorsanız:

bu belgenin başından itibaren ilk 225 sayfa C sonraki 500+ sayfa C++'ı tam detayı ile fakat sıkıcı olmayan bir şekilde anlatır.

Yıllar önce (tutorial'dan bakarak) basit bir Tetris oyunu yaparken temel yani STL ve c++11 kullanmadan sadece C++ ile program geliştirirken C++ 'yi bu belge ile öğrendim.

Sonraki yıllarda başka alanlara geçtiğim için C++ı doğal olarak unuttum. 3 yıl önce, şu anki işimde C++ STL bilmeyi gerektiren bir sunucu programı yamalama işi cıktı ve STL'yi de bu belgeden öğrendim.

STL 'yi öğrenince C++11 ve 17'nin coğunu öğrenmiş oluyorsun zaten.
2003 basımı bu belge ile en temel C'den başlayıp 2019'a kadarki tüm c++ versiyonlarının temelini öğrenmek mümkün.

c++11 ve c++17'nin tüm özelliklerini kullanabilecek düzeye gelirsen; bu belgeye ek olarak 2019 basımı Peter Van Weert, Marc Gregoire - C++17 Standart Library Quick Reference belgesini önerebilirim. O da Herbert Schildt'in belgesi gibi, hem tam detaylı ve sıkıcı olmayan bir şekilde anlatıyor.

Bu 2 belgenin diger detaylarını artı ve eksilerini Amazon daki yorumlardan bakabilirsin fakat unutma ki c++ gibi zor bir konuyu hiçbir kitap ve eğitim programı cok iyi öğretemez.
Soruyu değiştireceğim o zaman:
Önerdiğiniz kaynak var mı bu konuda?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı