Hem Müslüman olunup hem de bir akım savunulabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer ateistsen bunları düşünmene gerek yok, sonuçta ölümden sonraki hayata da inanmıyorsun çünkü inandığın bir şey yok. Tek tanrılı dinlerin hepsinde ölüm sonrası gidilen bir iyi bir de kötü yer vardır, inanmayanların veya kötülerin yeri de bellidir yani bu durum seni şaşırtmamalı.
Burada Kur’an’a göre benim cehenneme gideceğimden üzülmüyorum zaten. Saçmalığından bahsediyorum.
 
Sokakta yürüyen adamın biri gelip ben eş cinselim derse "ee napiyim" deyip yoluna devam edebilirsin ama onların insan olmaktan gelen hakları dışında (yaşama hakkı gibi) mesela evlilik haklarını vs. savunamazsın.

Evlilik dini bir olay değil. Resmi bir olay. Evlilik sonucu çiftlere verilen haklar, devlet tarafından veriliyor, Allah tarafından değil.

Türkiye Cumhuriyeti bir İslam Devleti değil. Her türlü inançtan insanın huzur içinde yaşamasını amaçlayan, devlet tarafından korunmasını amaçlayan laik bir devlet. İslam'ın eş cinselliği lanetlediğine inanıyor da olsanız, insanların sizin dininize göre yaşamıyor olabileceğini, hiçbir hakkına karışamayacağınızı bilmeniz gerekir. Resmi evlilik, sizin İslam inancına göre karar verebileceğiniz bir şey değil.

Bir gün gelir iki eş cinsel kişi imam nikahı kıyabilir mi onu tartışırsak, o zaman Lut Kavminin eş cinsellikten mi, yoksa rızasız ilişki gibi farklı günahlardan mı lanetlendiğini tartışırız. Bildiğim kadarıyla eş cinselliğin İslam'a aykırı olmadığını söyleyen görüşler de var, en azından ben zamanında böyle açıklamalara denk gelmiştim.
 
Hala, hayır okudum demek yerine karşı savunmaya geçiyorsun, yazık. Evet okumadım, bilmiyorum demek çok zor değil.

Konu birinin Kur'an'ı hatim etmesi mi?

Konu sahibinin istediği şey dışında tüm konular konuşuldu bu konuda nedense. İslam dini insanla Allah'ın arasındadır. Size ne oluyor da milletin Kuran okuyup okumamasını sorguluyorsunuz? Tamam en Müslüman sensin, hadi bize dini öğret.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı