Uzaydaki diğer canlılar bizi neden yok etsin?

saphary

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2019
Mesajlar
4.378
Makaleler
5
Çözümler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 2600, RX590, 16GB, Corsair Delta Spec
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Boş İşler Erbabı
Hazır uzay gündem olmuşken aklıma takılan bir konuyu açmak istedim. Nerede görsem “uzaylılarla karşılaşmaktan insanlar korkuyor çünkü hayvanlara yaptıklarımızı bize yapacaklarından korkuyorlar” gibi yazılar görüyorum. Diyelim ki insanlık ışık hızıyla hareket edebiliyor, uzaydaki bir yaşam formu yine aynı şekilde ışık hızında hareket edebiliyor ve iletişime bir şekilde geçtik o zaman neden savaşalım ki? Yani ışık hızına ulaşabilecek derecedeki zeki yaşam formları neden birbirini yok etsin? Bence uzaylılar bizi yok edecek falan diye insanları telaşa sürükleyip tık almaya çalışıyorlar. Sizin fikirleriniz?
 
İnsanlar bile birbirlerini yok ederken uzaylılar enden etmesin ki? Ülkeler bile birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışırken kendi seviyeni geçebilecek bir ırkı neden yok etmeyesin?
 
Biz neden birbirimizi neden yok ediyorsak.
Hocam bence bu konudan daha ayrı bir konu. Cevap verebilecek kadar bilgim yok. Ama bu zamanın imkanlarıyla doğada güçlü olan kazanır diyebilirim sanırım.
İnsanlar bile birbirlerini yok ederken uzaylılar enden etmesin ki? Ülkeler bile birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışırken kendi seviyeni geçebilecek bir ırkı neden yok etmeyesin?
Bu konuda bizimle teknolojisi tamamen eşit bir toplumla karşılaşma senaryosunu konuşalım o halde. Neden ticaret tarzı şeyler yapmak varken birbirimizi yok edelim ki hocam? Ortak bir toplum kurup gezegenler arası yaşam kurmak varken herhalde birbirimizi yok etmeyiz diye düşünüyorum.
Bir de bir şey söylicem nereden biliyoruz ki zeki olduklarını belki sadece bizim 1200 yılı seviyemizdelerdir.
Yukarıda da bahsettiğim gibi teknolojisi bizimle eşit bir toplumla karşılaşma senaryosunu ele alıyoruz.
 
Yerli ve yabancı birçok kaynak ve belgesele baktığında, arşivlere indiğinde çok enteresan bilgilerle karşılaşabiliyorsun. Bunlardan biri de saf kötülük barındıran ve kendinden güçsüz uzaylı ırkı üzerine üstünlük kurma niyetinde olan bazı formlar gibi. Nihayetinde griler dışında birçoğu kanıtlanmış ve belgelenmiş değil. Emin olmak veya olmamak, inanmak veya inanmamak tamamen kişiye özgü.
 

Geri
Yukarı